Els contactes estrets d'un positiu que estiguin vacunats finalment no hauran de fer quarantena

El Departament de Salut no hi està d'acord, però acata la decisió del Ministeri de Sanitat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

El Departament de Salut ha hagut de fer marxa enrere en la seva decisió sobre les quarantenes de les persones vacunades amb la pauta completa. Aquest dimecres al matí, Salut ha explicat que, finalment, seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat acordades dimarts al vespre, ja no s'hauran de confinar aquelles persones que hagin estat contactes estrets de positius si ja estan vacunades. El que sí estipula el Ministeri és que aquestes persones 'limitin les seves activitats a les essencials i redueixin al màxim les seves interaccions socials'.

En un comunicat, Salut explica que "el canvi difereix del criteri científic exposat anteriorment per la mateixa Comisió, i de l'opinió de l'Agència de Salut Pública i les recomanacions del Comitè Científic Assessor del Departament, i genera importants dubtes sobre la seva aplicabilitat, concretament les implicacions que aquest redactat comporta per les potencials persones contactes d'un positiu i que realitzen una activitat laboral amb clara interacció social com, per exemple, els sectors comercials, turístics, docents o d'atenció al públic".

El Departament de Salut demana rigor a la Comissió de Salut Pública i que exposi els criteris científics que han motivat aquest canvi.

Malgrat això, el Departament de Salut seguirà la recomanació estatal aprovada aquest dimarts al vespre per la Comissió per "evitar més desconcert entre la ciutadania i els professionals sanitaris".

En aquest sentit, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ja està treballant en la modificació del protocol i avancen que "aquest nou document no introduirà canvis pel que fa a les quarantenes que quedaran com actualment: les persones correctament vacunades no han de fer una quarantena si han estat contactes estrets d'una persona positiva".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.