Un any de la primera vacuna a Sant Cugat: el 90% dels majors de 12 anys ja tenen la pauta completa

En 15 dies, el 25% dels santcugatencs de 5 a 11 anys ja han rebut la 1a dosi de la vacuna, una xifra superior a la mitjana comarcal i catalana


  • Comparteix:

Imatge d'un sanitari administrant la vacuna / Foto: ACN

Imatge d'un sanitari administrant la vacuna / Foto: ACN

Aquest divendres fa tot just un any que dues santcugatenques van rebre la primera dosi del vaccí de la Covid-19. Trinidad Pac, de 90 anys, i Catalina Courier, de 93, usuàries de la residència Vila Valldoreix, van ser les primeres vacunades de Sant Cugat. Des d'aquest dia històric, ja hi ha prop del 90% dels veïns de la ciutat majors de 12 anys amb la pauta completa. A més, en només 15 dies, ja s'ha vacunat el 25% dels infants de 5 a 12 anys de Sant Cugat, una xifra per sobre de la mitjana catalana (21,2%) i comarcal (22,8%).

Aquell 31 de desembre de 2020 també van rebre el vaccí un total de 125 usuaris de residències, a més de 45 professionals sanitaris, la primera, la infermera de la residència Santa Rosa Eva Cañada.

Diferències entre franges d'edat
Les franges d'edat amb un percentatge de vacunació més elevat són la de 80 anys o més (95,6%) i la de 70 a 79 anys (94,6%). També per sobre dels 90 punts trobem la franja dels 60 als 69 i la dels 50 als 59. En canvi, les franges menys vacunades, deixant de banda la dels infants de 5 a 12 anys, són la dels 30 als 39 anys (83,2%) i la dels 20 als 29 anys (83,3%).

A més, tot i que encara no se la pot posar tothom, el 25% de la població major de 12 anys de Sant Cugat ja s'ha administrat la dosi de record de la vacuna.

Dades similars a la mitjana catalana i comarcal
Les dades del municipi gairebé no difereixen de la mitjana del territori català ni del Vallès Occidental. La principal diferència amb les dades comarcals es troba en el ritme de vacunació dels infants, que és lleugerament superior a Sant Cugat, i en el percentatge d'administració de la dosi de record que, en aquest cas, és una mica superior a la comarca (27,2% enfront del 25% municipal).

En l'àmbit català, totes les xifres són lleugerament inferiors a les santcugatenques amb l'excepció de la dosi de record que, a la totalitat del territori, ja la porta gairebé el 30% de la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.