L'AFA del Pi d'en Xandri celebra l'inici de les obres de pacificació del carrer de Joan Oliver

S'instal·laran jardineres, bancs i rebaixos per millorar la mobilitat dels infants i les famílies, malgrat que veïns de la zona hi estan en contra


  • Comparteix:

El carrer de Joan Oliver, aquest dimarts, amb les jardineres ja instal·lades / Foto: Cugat Mèdia

El carrer de Joan Oliver, aquest dimarts, amb les jardineres ja instal·lades / Foto: Cugat Mèdia

L'AFA de l'Escola Pi d'en Xandri celebra que l'Ajuntament hagi començat les obres de pacificació del carrer Joan Oliver. Les actuacions, que havien d'efectuar-se durant les vacances de Nadal, han començat amb la instal·lació de jardineres. Els treballs, en el marc del projecte camins escolars, estan orientats a reduir el trànsit davant de les entrades d'infantil per crear un entorn més tranquil i segur pels infants i les seves famílies. És la resposta de l'AFA a les queixes d'alguns veïns aquesta setmana.

En el tram del carrer de Joan Oliver que va des del carrer de Santa Teresa fins al passeig de Gaudí s'han començat a instal·lar jardineres. També s'hi col·locaran bancs i rebaixos per prioritzar l'ús del carrer als vianants. La circulació quedarà prohibida excepte per als veïns que hagin d'accedir als seus garatges.

En el comunicat l'AFA explica que l'any 2019 ja va presentar un document a l'Ajuntament que recollia un seguit de propostes per afavorir la mobilitat de l'entorn de l'escola: millora de passos de vianants, senyalització del camí escolar i habilitar places de 'petó i adeu'.

Malestar entre alguns veïns
Un grup de veïns d'aquesta zona del barri de l'Eixample s'ha posicionat en contra de la prova pilot de pacificació. En un comunicat en vídeo, es queixen que es tracta d'una iniciativa "gairebé unilateral" i que, després de reunir-se amb el govern i amb membres de la comunitat educativa, se'ls va dir que el projecte no té aturador; de fet, les obres han començat aquest dilluns. "Estem absolutament en desacord que no ens escoltin", clamen aquests veïns, a qui l'Ajuntament, han explicat fonts municipals a Cugat Mèdia, tornarà a convocar en una reunió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.