Veïns de l'entorn de l'escola Pi d'en Xandri demanen repensar la pacificació del carrer de Joan Oliver

El regidor de Mobilitat obre la prova al veïnat i a l'AFA per "modificar i millorar" el projecte durant els tres mesos que durarà la prova pilot


  • Comparteix:

La prova pilot de pacificació a l'entorn de l'escola Pi d'en Xandri continua generant el rebuig de part dels veïns del tram final del carrer de Joan Oliver. Una trentena d'afectats s'ha concentrat aquest dilluns a les portes del centre per reclamar canvis en la prova pilot, que durarà tres mesos i de la qual diuen que genera més inseguretat per als infants i que s'ha aplicat sense consens. Des de l'AFA del centre, però, estan satisfets amb la implementació i veuen amb bons ulls l'actuació urbanística, tot i que es mostren oberts a introduir-hi millores.

Aquest és el punt de coincidència entre partidaris i detractors: cal asseure's i parlar-hi. Tot i la tensió que s'ha viscut en alguns moments durant la concentració d'aquest dilluns, coincidint amb el retorn a les aules, les postures poden tenir un punt d'encontre.

De moment, l'Ajuntament ha retirat les places d'aparcament i ha instal·lat bancs i jardineres per impedir l'accés de vehicles motoritzats en aquest tram del carrer de Joan Oliver, entre el carrer de Santa Teresa fins al passeig de Gaudí. Només hi poden accedir els resident amb aparcament privat.

Alguns veïns de la zona, però, creuen que aquesta actuació genera encara més "risc" per als infants, ja que els vehicles continuen accedint al tram però sense que hi hagi una diferenciació entre l'espai per als vianants i el dels vehicles, ha explicat el portaveu, Jaumes Casals. A més, lamenten que no s'hagi comptat amb l'opinió dels residents afectats i és per això que emplacen el consistori a una nova reunió per poder introduir canvis consensuats.

Un opció que també accepten des de l'AFA de l'escola Pi d'en Xandri, que havia reclamat la pacificació de l'entorn. Les famílies veuen necessari que es restringeixi l'accés de vehicles, però el president de l'AFA, Oriol Salvador, s'ha mostrat obert aplicar millores.

Sobre la taula, les dues postures plantegen opcions que van des de l'ampliació de la vorera fins a canvis en els accessos de la mateixa escola.

"Això és una prova viva que podem anar modificant i millorant"
La prova pilot que s'ha posat en marxa aquest dilluns durarà tres mesos, durant els quals el govern local obre la porta tant al veïnat afectat com a l'AFA per fer-hi canvis; de fet, està previst convocar-los a una nova reunió per abordar el projecte. "Això és una prova viva que podem anar modificant i millorant", ha explicat a Cugat Mèdia el regidor de Mobilitat, José Gallardo, que ha recordat que l'executiu vol pacificar tots els entorns escolars de la ciutat. Quant al cas concret del carrer de Joan Oliver, ha dit que ara s'ha de veure "com s'implementa, quines mesures s'han de mantenir, quines s'han de modificar i quines s'han de millorar".






Jaume Casals

La solució que hi ha plantejada, més que una pacificació, és un risc. Els infants podran passejar per la calçada lliurement on han d'entrar i sortir cotxes dels garatges.

Oriol Salvador

El que hem de fer amb els veïns és asseure'ns i parlar i buscar com millorar això. Hem de buscar la manera de pressionar l'Ajuntament perquè en comptes de fer una vorera tàctica faci una vorera amb recursos.

José Gallardo

Hem de mirar d'escoltar el veïns i l'AFA. Aquesta és una prova viva que podem anar modificant i millorant. No anem contra ningú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.