Defecte de forma


  • Comparteix:

alex.cuesta

Álex Cuesta

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 13/gen/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimarts vam assistir a la presentació del 'Protocol de Benestar Animal' i Reglament d'ordre de cavalcades i passades dels Tres Tombs a Catalunya. I faig servir el títol oficial del document tot i que podríem acabar aquí sense dir res més interessant. Em sap greu pels redactors i per l'associació envers les persones que formen part. No és per desmerèixer les hores i el temps invertit, tots som voluntaris i tenim les nostres feines paral·leles i vides personals. La importància recau en el context, les intencions, les al·legories al benestar animal i a la participació de les parts implicades ja sigui a favor, en contra o en una posició intermèdia. El significat simbòlic és molt perillós i només es pot defensar des de la inconsciència, desídia, desconeixement i premeditació. Defecte de forma: donar un nom a l'acte que no li correspon.

La convocatòria no girava entorn a nosaltres, ni a les associacions, i no es feia per respondre dubtes. Molt allunyat de fer participació real en la configuració de l'acte. Tot i així vam formular preguntes, neguits i al·legacions, a més de proposar millores raonables en el context i les possibilitats. Era una ratificació del protocol ja existent, amb modificacions d'altres anys i dubtoses millores amb criteri intern. En part, vam perdre el temps i l'esperança de trobar-nos un acte participatiu, on debatre els punts i arribar a un consens de mínims. Defecte de forma: passar com participatiu allò que només es vol informar de forma unidireccional.

Abans de començar sempre som optimistes i ens organitzem per entendre aquest tipus de presentacions i fer valdre el benestar real dels animals. Cerquem informació, recollim dades i reflexionem el temps disponible. L'acte va començar tard i el regidor no es va presentar ni es va excusar oficialment. Ni pensem en una excusa formal o una disculpa, no tenim esperança. Només un comentari fugaç passat 20 minuts de començar l'exposició, i per raons no expressades amb claredat. Tampoc es va presentar l'enllaç o persona delegada de l'Ajuntament fins gairebé el torn de preguntes. Defecte de forma: no donar context, ni entendre qui organitza l'acte, ni l'objectiu.

Si ens fiquem en el contingut no podrem dir quelcom interessant. És va presentar la veterinària responsable, que va respondre totes les qüestions des de la seva dimensió i responsabilitat. No es va llegir ni citar cap apartat ni article. Alguns mitjans van demanar el protocol. No es trobava penjat a la web encara, tot i que podien presumir de fer més de quatre reunions amb altres ajuntaments, regidors i fins i tot consellers. Es va fer una defensa d'un protocol "viu" i unes lleis amb pretensió de millora, que evolucionin, enfocant la càrrega i responsabilitat als associats en el compliment del document. Defecte de forma: manca d'estructura en el discurs.

Finalment vaig descobrir altre cop sense cap sorpresa que les meves companyes sempre hi seran presents en aquests actes de forma activa, participativa i valenta. Sense por a preguntar, proposar i fins i tot concedir millores parcials però sempre amb el canvi i l'evolució en la direcció del benestar real. Van ser respectuoses amb la paraula i els torns, tot i que intenses pel pas del temps i la repetició de patrons. Sense defecte de forma.

ÁLEX CUESTA és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.