Salut obre les cites per a la tercera dosi de la vacuna contra la covid de les persones d'entre 30 i 39 anys

Ho fa després que la Comissió de Salut Pública aprovés la vacunació dels menors de 40


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Departament de Salut ha obert aquets divendres el calendari de cites per a la dosi de reforç de la vacuna contra la covid de les persones d'entre 30 i 39 anys. Salut ho ha anunciat després que la Comissió de Salut Pública aprovés aquest mateix dijous la vacunació amb la tercera dosi de les persones d'entre 18 i 39 anys. Catalunya havia fet justament aquesta petició a l'Estat i, un cop atesa, el departament ha decidit començar per la franja de 30-39. El temps necessari per rebre la dosi de reforç des de l'anterior dosi s'ha reduït de sis a cinc mesos, com també s'havia reclamat des de Salut.

Pels que van rebre Janssen o Astrazeneca, el temps d’espera es manté a 3 mesos.

La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l'hospital a causa de la Covid-19. Els darrers estudis internacionals mostren que l'efectivitat de la dosi de record enfront la hospitalització relacionada amb la variant Òmicron és d'un 88%. Fins ara, s’han posat a Catalunya més de 14,4 milions de dosis de la vacuna contra el SARS-CoV-2, de les quals 2,4 milions han estat dosis addicionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.