Les farmàcies de Sant Cugat s'omplen d'estudiants per fer-se els testos d'antígens gratuïts

Es tracta d'una mesura extraordinària del departament de Salut per descongestionar els CAP amb l'inici del segon trimestre


  • Comparteix:

Cua a la Farmàcia del Monestir per fer-se un test d'antígens el dijous a la tarda / Foto: Cugat Mèdia

Cua a la Farmàcia del Monestir per fer-se un test d'antígens el dijous a la tarda / Foto: Cugat Mèdia

Les vacances de Nadal i la tornada a les escoles i instituts, sumat a l'alt nivell de contagis per la variant òmicron, ha portat els Centres d'Atenció Primària (CAP) al col·lapse. Com a mesura excepcional, segons el nou protocol, quan hi hagi un positiu en una aula, la resta de companys s'han de fer un test d'antígens -ja no es fan PCR- a les farmàcies indicades, i de manera gratuïta. Per aquest motiu, aquesta setmana la imatge més habitual a les farmàcies santcugatenques ha sigut veure cues de pares i fills per fer-se el Test d'Antígens Ràpid (TAR). Cugat Mèdia ha parlat amb tres farmacèutiques que afirmen que l'hora punta és a primera hora del matí i a la tarda, però que malgrat les cues, les han pogut gestionar amb certa normalitat.

Marisa Aniceto, de la Farmàcia Santa Maria, explica que des del retorn de les escoles fan molts més TAR perquè són una de les farmàcies adherides a la campanya i perquè tots els alumnes d'una classe amb un positiu ho han de fer. El mateix diu Núria Valero, de la Farmàcia Díaz Puerto, que afirma que les cues es formen sobretot a la tarda.

La titular de la Farmàcia del Monestir, Estrella Rodríguez, per la seva banda, afirma que en dos dies han fet "els mateixos testos que en tres mesos", i que les cues, de moment, no estan sent un problema.




Marisa Aniceto

Els nois de l'escola, quan hi ha un infectat, han de venir aquí amb la targeta sanitària.

Estela Rodríguez

Anem gestionant la cua, perquè hi ha moments que ve molta gent, l'hora punta és de 18.30h a 20h, quan acaben les extraescolars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.