Mala Rodríguez i el Taller Jeroni de Moragas creen un rap després d'un any de feina

'Diversidad' és la creació d'11 usuaris de l'entitat que han fet amb l'ajuda de la cantant de hip-hop andalusa


  • Comparteix:

Un moment del videoclip / Foto: Captura

Un moment del videoclip / Foto: Captura

Una desena d'usuaris del Centre Ocupacional del Taller Jeroni de Moragas de Sant Cugat ha publicat aquest divendres una creació musical elaborada amb la col·laboració de la cantant andalusa de hip-hop Mala Rodríguez. 'Diversidad' és el títol de la cançó i del videoclip que els usuaris han treballat durant tot el 2021 amb l'artista. Es tracta d'un rap que ha sorgit de manera 'casual', com explica a Cugat Mèdia el director del centre, Albert Rubí.

MIRA AQUÍ EL VIDEOCLIP

Rubí ha explicat que un usuari del Taller coneixia en certa manera la Mala Rodríguez "i li va proposar que ens fes una visita". Va ser arran d'aquesta trobada, a principis de 2021, i de la "bona sintonia que hi va haver", que l'artista andalusa va voler col·laborar "de manera voluntària" amb el centre ocupacional fent un taller de música un dia a la setmana. 'Diversidad' és el resultat de totes les hores de feina i vivències compartides.

El director del centre ha afegit que el Taller ha enfocat la col·laboració "com un treball de cohesió de grup" i que estan "contents" amb el resultat perquè "ha sortit una cosa xula". De fet, estan a l'expectativa, explica Rubí, del recorregut que tindrà, ja que la Mala Rodríguez té, per exemple, més d'un milió de seguidors al seu perfil d'Instagram.

En el procés de creació i gravació de 'Diversidad' hi han participat 11 usuaris del Taller i dos monitors. El videoclip l'han gravat durant el mes de desembre passat als jardins de les instal·lacions del centre i s'ha estrenat aquest divendres a les 19 h a YouTube.

Albert Rubí ha explicat a Cugat Mèdia que la Mala Rodríguez "és una persona molt propera, que ha gaudit del contacte amb les persones que han participat del taller de música i que ha estat un aprenentatge mutu". "Crec que a ella li ha servit per desconnectar una mica de les seves tasques habituals i quan venia aquí, simplement, gaudia de la música amb nosaltres", ha conclòs.




Albert Rubí

Arran de la visita vam tenir com bona sintonia i complicitat i ella va començar a venir de forma voluntària a fer un taller de música. Del taller de música, ha anat sortint, doncs, la idea de poder treballar a través de la música idees com la diversitat i hem fet un tema de rap parlant de la diversitat en veu pròpia, expressant el que ells mateixos sentien.

Albert Rubí

No és una pretensió ni un objectiu, però sí hem tingut en compte que això podia tenir una repercussió i ens hem assessorat pel que fa als drets d'autor, hem parlat amb les famílies dels participants amb la lletra, i ja els hi hem dit que si ens hem danar a registrar a l'SGAE com autores de la cançó i això pot tenir alguna repercussió econòmica, doncs també ho treballarem. Tot plegat són continguts que generen aprenentatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.