El valldoreixenc Ousman Umar llança al mercat la Mel Solidària

La iniciativa, que compta amb el suport de Mel Muria, va néixer amb l'objectiu d'empoderar les dones ghaneses


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'Ousman Umar / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'Ousman Umar / Foto: Cugat Mèdia

Ja està a la venda la Mel Solidària, un producte creat per iniciativa de Nasco Feeding Minds, l'ONG del valldoreixenc Ousman Umar. El projecte, que compta amb el suport de Mel Muria, va néixer amb l'objectiu d'empoderar les dones ghaneses, 'ensenyant-los un ofici que les dotés de llibertat econòmica', segons explica Umar.

L'activista valldoreixenc ha explicat a Cugat Mèdia que l'any 2015, després d'engegar el projecte d'educació digital a Ghana, es va adonar que alguns infants no hi podien accedir perquè les seves mares no podien pagar la quota de 30 cèntims trimestrals. "El més fàcil seria donar una beca a les famílies més pobres", reflexiona Umar, "però jo crec que el problema no se soluciona així, sinó ensenyant un ofici a la mare que li otorgui ingressos i, per tant, una llibertat econòmica".

Una de les dones que participa al projecte de la Mel Solidària / Foto: Cedida
Una de les dones que participa al projecte de la Mel Solidària / Foto: Cedida

La concreció del projecte es va fer conjuntament amb les dones implicades i, d'entre totes les idees, es va escollir la mel com a producte perquè a Ghana gairebé no es produeix, s'acostuma a importar, i, així, "es pot vendre sense competir amb cap producte intern", explica el valldoreixenc. Umar confessa que "ha sigut un recorregut complicat, difícil, però gràcies a la perseverança, la il·lusió i molta feina, avui estem orgullosos de poder ensenyar el primer producte d'aquesta cooperativa".




Ousman Umar

El problema no se soluciona donant-los una beca, sinó donant un ofici a la mare perquè tingui ingressos per poder tenir una llibertat econòmica.

Ousman Umar

Tot el que fem té la mateixa missió: deixar de fer caritat i crear prosperitat. Mitjançant la formació i la informació, és a dir, l'educació en el seu conjunt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.