Activat l'avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules a Sant Cugat i 39 municipis més

Els nivells de PM10 són moderats en diferents estacions de la xarxa de vigilància


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Sant Cugat durant un episodi de contaminació per partícules / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Sant Cugat durant un episodi de contaminació per partícules / Foto: Cugat Mèdia

El Departament d'Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules en l'ambient a Barcelona i 39 municipis de la seva conurbació, entre ells Sant Cugat. Tots formen part de la Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric. L'avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental. L'objectiu d'aquesta actuació és reduir les emissions de contaminats per evitar l'episodi. La mitjana diària dels nivells de PM10 durant aquest dilluns van ser superiors al límit de 50 µg/m³ en dues estacions de mesurament. La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 µg/m³ durant aquest dimarts.

La previsió és que la situació d'estabilitat atmosfèrica persistirà i les condicions de dispersió no milloraran. D'altra banda, els nivells a la resta de Catalunya són moderats i en alguns punts s'estan donant superacions del valor límit. Es farà un seguiment exhaustiu i es valorarà diàriament si cal mantenir l'avís preventiu, activar un episodi de contaminació per partícules o bé desactivar l'avís preventiu.

L'avís preventiu comporta indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, informar la ciutat perquè prioritzi el transport públic, notificar a les activitats industrials i obres públiques que activin els protocols previstos i recomanar aturar o reduir les obres amb materials pulverulents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.