Un de cada quatre santcugatencs ja ha passat la Covid-19

La xifra de contagiats des de l'inici de la pandèmia ha arribat a les 24.901, el 26,5% de la població de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del carrer de Santa Maria, al bell mig de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu del carrer de Santa Maria, al bell mig de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Les dades epidemiològiques no donen treva a Sant Cugat -ni a la resta de Catalunya-. Ja són 24.901 santcugatencs i santcugatenques contagiats des de l'inici de la pandèmia, el que suposa el 26,5% del total de la població de la ciutat. Dit d'una altra manera, un de cada quatre veïns de Sant Cugat ja han passat -o estan passant- la Covid-19. I aquesta xifra s'ha disparat en l'últim mes per culpa de la variant òmicron del coronavirus. Des del dia de Nadal fins ara s'han produït el 42,7% dels contagis acumulats des del mes de març de 2020, quan va començar la pandèmia.

A les portes de Nadal s'havien infectat de Covid-19 13.729 santcugatencs, és a dir, el 14,6% de la població (sobre una població actualitzada de 94.000 habitants); quan va acabar el Nadal aquesta xifra havia pujat els 19.019 positius acumulats (20%); i des que han reobert les escoles amb l'inici del segon trimestre, la dada ha escalat fins als 24.901 contagiats (26,5%).

Aquest creixement exponencial que encara no sembla que s'hagi de frenar s'ha produït sobretot en l'últim mes. Durant les festes de Nadal (del 25 de desembre al 9 de gener) hi va haver 4.764 contagis, que suposava el 25% dels contagis des de l'inici de la pandèmia en aquell moment. Ara mateix, amb les dades d'aquest dimecres, els contagis acumulats només des del dia de Nadal ja són 10.646, un 42,7% del total (24.901) des del març de 2020.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.