Dolors Torres (directora Escola Turó de Can Mates): 'El protocol anticovid no ha ajudat a simplificar ni ha facilitat la feina a les escoles'

Des del retorn de les vacances de Nadal, els centres de la ciutat fan mans i mànigues per gestionar els confinaments i les baixes de mestres


  • Comparteix:

Dues sanitàries li fan un test d'antígens a un nen / Foto: ACN

Dues sanitàries li fan un test d'antígens a un nen / Foto: ACN

Des del retorn a les aules després de les festes de Nadal els casos de Covid-19 s'han disparat als centres educatius de Sant Cugat, amb tots els maldecaps que això comporta: confinaments de grups i baixes de mestres i professors. Cugat Mèdia ha parlat amb algunes escoles i instituts del municipi per conèixer com estan gestionant els casos de positius amb el protocol del departament d'Educació. Des de l'Escola Turó de Can Mates es mostren molt crítics amb els procediments que han de seguir cada dia. La resta de centres consultats, però, eviten criticar el protocol i s'han limitat a explicar que segueixen les indicacions de les administracions competents.

Dolors Torres, directora de l'Escola Turó de Can Mates, ha denunciat que aquest protocol no els ha facilitat la tasca de gestió dels casos de covid, sinó tot el contrari, els ha generat "moltíssima més feina", tant per a l'equip directiu com per als mestres.

Hi ha escoles que disposen de més personal per poder gestionar els casos de positius i el confinament de grups, com és el cas del col·legi Pureza de Maria, un centre concertat. La directora, Núria Calvera, ha explicat que segueixen el protocol des del primer dia i que tenen a una persona que s'encarrega de totes les gestions relacionades amb la covid.

Altres centres més petits, com l'Escola Bressol Tricicle, no tenen tants recursos humans per poder fer front a la situació. Elisabet Brunet, directora del centre, ha afirmat que en aquest tipus de centres educatius, l'equip directiu està format per una sola persona, la mateixa directora, fet que dificulta la tasca de control i gestió dels infants.

Actualment, les dades de la covid a Sant Cugat continuen disparades, superant els 9.000 punts de risc de rebrot i amb més de 26.000 contagis.

Dades de Sant Cugat, del Vallès Occidental i de Catalunya:
Sant Cugat
Rt: 1,32
Risc de rebrot: 9.384
Contagis: 26.195
Pacients ingressats: 10

Vallès Occidental
Rt: 1,20
Risc de rebrot: 8.037
Contagis: 245.105
Pacients ingressats: 399

Catalunya
Rt: 1,14
Risc de rebrot: 6.489
Contagis: 1.985.107
Pacients ingressats: 2.816






Dolors Torres

Aquest protocol no ha ajudat a simplificar ni a facilitar. Ens ha portat moltíssima més feina, a les direccions, de la que estàvem fent ara. Hem passat del blanc o negre, de confinar-nos a tots o no, a un ventall de grisos, de possibilitats, que dificulten moltíssim la vida de l'escola.

Miquel Urrutia

Pràcticament, en tots els grups han aparegut casos. La primera setmana van ser 8 grups amb persones confinades. La segona setmana, vam tenir 3 grups i en aquesta darrera setmana han repetit alguns grups de la primera setmana.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.