La PAS recull incompliments del nou protocol dels Tres Tombs, però admet que ha aportat millores

L'entitat animalista considera que encara s'han de millorar el recorregut i les condicions dels èquids


  • Comparteix:

Imatge d'un carruatge participant a la rua dels Tres Tombs d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'un carruatge participant a la rua dels Tres Tombs d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) considera que es van produir incompliments del protocol de seguretat i benestar animal que es va posar en marxa a la rua dels Tres Tombs, que va tenir lloc diumenge. L'entitat animalista admet millores en l'organització, com el canvi de recorregut, la presència de més voluntaris i d'una veterinària experta en èquids. Ara bé, considera que encara hi ha trams del recorregut que no donen totes les garanties de benestar als animals.

És el cas, per exemple, del tram entre els carrers de Valldoreix i Sant Antoni, on apunten que cavalls que portaven carruatge van tenir problemes derivats del gir i la inclinació. Amb tot, la PAS "valora molt positivament els canvis i millores introduïts enguany" a la rua i confia iniciar "una etapa de treball conjunt" amb la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat de Sant Cugat "per continuar afegint propostes i millores".

Un altre aspecte criticat per la PAS ha estat el tracte als animals en el transport "en condicions deficients" cap a Sant Cugat des de diferents indrets de Catalunya. L'entitat alerta que els èquids, a l'hora de baixar dels transports, van haver de fer uns salts molt pronunciats. La PAS, a més, considera que hi havia animals que mostraven símptomes d'estrès, dolor i por, que no van ser retirats de la rua.

Altres incompliments del protocol que la PAS ha registrat són la detecció d'un menor d'edat que anava a cavall i sense casc, la "nul·la" distància de seguretat entre carruatges, els guarniments en mal estat, l'ús de vestimentes no típiques dels traginers i la participació de carruatges amb rodes de goma. A més, la PAS explica que un membre del col·lectiu va rebre amenaces per part d'un participant de la rua. Es tracta d'un incident que l'entitat diu tenir enregistrat i que posarà en mans dels serveis jurídics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.