Adeu a la majoria de restriccions a partir de divendres

L'oci nocturn es mantindrà de moment tancat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Govern aixecarà a partir de divendres gairebé la totalitat de les restriccions vigents actualment contra la Covid, a excepció del tancament de l'oci nocturn. A més, encara no ha decidit què farà amb el passaport Covid, sobre el qual ha de rebre un informe del Comitè Científic Assessor. Així, s'eliminarà la limitació de 10 persones en les trobades socials i també s'acabaran les limitacions d'aforament i horaris vigents. Aquestes limitacions afectaven ara sectors com la restauració, la cultura, els gimnasos, els parcs d'atraccions, els actes religiosos i les cerimònies civils, entre d'altres. En canvi, l'oci nocturn continuarà tancat.

Segons la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, les dades indiquen que s'ha arribat "a un altiplà" i es continua en fase de desacceleració, tot i que la incidència encara és alta. Aquesta situació permet al Govern, ha dit, fer caure les restriccions que fins ara "han servit", però que ja no estan justificades.

Principals restriccions que s'aixequen
  • Limitació a un màxim de 10 persones en les reunions socials.
  • Aforaments restringits en la cultura, el comerç, els gimnasos, la restauració i actes religiosos i civils.
  • Limitacions en els horaris d'aquests sectors.


  • S'allarga, però, el tancament de l'oci nocturn. La intenció del Govern, ha concretat Plaja, és poder reobrir-lo en les pròximes setmanes. "Tenim el compromís de no allargar ni un dia més del necessari", ha concretat la portaveu.

    Es tracta, ha afirmat Plaja, de trobar "el fràgil equilibri" entre la tensió que pateix el sistema educatiu i sanitari, amb la protecció de la salut mental i la reactivació del sector econòmic.





    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.