Una família s'enfronta a un desnonament imminent i alerta que aquest se sustenta en una 'falsa ruïna econòmica'

Les llogateres i la propietat, que viuen al mateix edifici, mantenen un litigi


  • Comparteix:

Un moment de la roda de premsa d'aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la roda de premsa d'aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

Un jutjat ha donat llum verda a un 'desnonament obert' contra les llogateres d'una casa del carrer de l'Oceà Glacial, a Can Trabal. Ara bé, la família que hi viu, una mare i dues filles, alerta que aquesta ordre se sustenta sobre una 'falsa ruïna econòmica' i, per això, ha presentat una querella per estafa processal que acusa la propietat d'haver falsificat un informe municipal de valoració de la casa i d'haver inflat el preu de la reforma. Una de les llogateres, Carolina Soto, ha assegurat en una roda de premsa amb el Sindicat de Llogateres que l'Ajuntament s'ha personat com a acusació particular en aquesta querella perquè 'ha vist indicis de falsificació' i, per tant, el procediment es mantindria obert. Un fet que l'Ajuntament no confirma, consultat per Cugat Media. Soto també apunta que els procediments civils que empenyen cap al desnonament encara no estan tancats del tot perquè es poden presentar recursos. Cugat Mèdia no ha pogut posar-se en contacte amb la propietat de l'immoble, que en el desnonament aturat del novembre passat va desmentir les acusacions de les llogateres.

El cas es va donar a conèixer fa dos anys i el novembre passat el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat va mobilitzar-se per aturar un desnonament en aquest immoble. El llançament era per a la família que viu al pis superior de la casa des de fa dècades amb un contracte de lloguer indefinit. Segons la família, els propietaris hi viuen a la planta baixa des de fa 12 anys i reclamen l'immoble al·legant ruïna econòmica, un dels pocs motius per rescindir un contracte de lloguer indefinit. La família, però, explica que els propietaris haurien falsificat un informe municipal de valoració de la casa, així com inflat el preu de la reforma: l'informe original la valorava en 205.000 euros, mentre que en els documents presentats per la propietat apareixia una valoració de 35.000. El desnonament va quedar aturar, almenys fins a la setmana que ve, quan podria produir-se entre el 31 de gener i el 4 de febrer.

La família manté que fa 12 anys que pateixen assetjament, acumulen cinc demandes, i que els intenten fer fora casa "per totes les vies", quan hi ha un contracte de lloguer indefinit que va signar la besàvia. De fet, Carolina Soto assegura que té proves de totes les vulneracions que han patit, així com documentació que sustenta que la família pugui seguir vivint a l'immoble. "Tenim proves de tot i està sobre la taula del jutjat penal número 6 de Rubí", ha explicat, i manté la "fe" que s'aturi el desnonament previst per a la setmana vinent per guanyar temps i demostrar que la seva situació és regular.

Soto s'ha acompanyat de més d'una vintena de persones, la majoria membres del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat. També han estat presents els regidors de la CUP-PC Lourdes Llorente i Marco Simarro. Des del Sindicat s'han compromès a actuar per aturar el desnonament, en cas que es produeixi, i han instat l'Ajuntament a posar de la seva part per aconseguir-ho.


Carolina Soto

Sigui quina sigui la nostra situació, res justifica un assetjament, una estafa processal ni un trencar un lloguer de renda antiga indefinit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.