El Govern retira el Passaport Covid en bars, restaurants, gimnasos i residències

La mesura entra en vigor la matinada de dijous a divendres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

La comissió delegada en matèria de Covid del Govern ha decidit finalment aquest dimecres a la nit retirar l'obligatorietat de presentar el certificat covid per accedir a la restauració i a altres establiments a partir d'aquest divendres. Després d'avaluar l'informe del comitè d'experts, s'ha decidit abandonar la postura de demanar una pròrroga d'aplicació de la mesura al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i directament retirar l'obligatorietat del certificat covid per als locals i establiments establerts fins ara. D'aquesta manera, s'ha pogut incloure la decisió en la nova resolució que s'ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Segons indica el Govern, la variant Òmicron "ha demostrat tenir escapament immunitari i disminuir així la prevenció de la infecció", en comparació amb la variant Delta.

Així, una part "important" de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, "independentment del seu estat vacunal o d'haver passat la malaltia". D'això se'n deriva, subratlla l'executiu, que l'efectivitat de l'obligatorietat de l'ús del certificat covid "disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat".

El que sí es manté, és el tancament de l'oci nocturn.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.