Arran ret homenatge als joves víctimes de suïcidi

"Que no ens puguem emancipar o acabar els estudis són coses que afecten la nostra salut mental", ha explicat el col·lectiu


  • Comparteix:

Acte d'homenatge a les víctimes dels suïcidis a la Plaça Octavià aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Acte d'homenatge a les víctimes dels suïcidis a la Plaça Octavià aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Arran Sant Cugat ha organitzat un acte aquest dijous a la Plaça Octavià per homenatjar a les víctimes del suïcidi a l'Estat Espanyol. Amb el lema 'Les seves morts no són inevitables, que el suïcidi deixi de ser tabú', els manifestants han recordat les víctimes amb espelmes a terra i han llegit alguns dels seus noms. Segons l'últim informe de l'INE, el 2020 es va batre el rècord en nombre de suïcidis a l'Estat, i són la primera causa de mort no natural entre els joves. 3.941 persones, 11 cada dia, es van llevar la vida. 'Aquest acte és el tret de sortida de la campanya 'Ho volem tot', en la qual volem assenyalar als responsables del malestar que vivim les joves', ha explicat a Cugat Mèdia la membre d'Arran Alba Guerrero.



"Que no ens puguem emancipar o acabar els estudis són coses que com a joves afecten la nostra salut mental", ha explicat la portaveu. "La taxa de psicòlegs per població és molt petita tenint en compte el nombre de greus casos de salut mental que estem patint. Demanem més recursos", ha expressat Guerrero.

La campanya que ha organitzat l'entitat continuarà amb unes jornades per parlar sobre la salut mental dels joves dissabte 5 de febrer a la plaça de Barcelona. En aquest acte es compartiran experiències i es faran diverses activitats com xerrades, tallers, un 'escape room', un dinar popular i un concert de les artistes de música urbana La Queency i Cooba.


Alba Guerrero

La taxa de psicòlegs per població és molt petita tenint en compte el nombre de greus casos de salut mental que estem patint. Que no ens puguem emancipar o que no puguem acabar els estudis són com a joves també ens afecten a la nostra salut mental. Demanem més recursos, però estem veient que amb aquest sistema això no funciona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.