Sis consells per portar un estil de vida residu zero

Repassem en què consisteix aquesta iniciativa i com podem seguir un estil de vida sostenible


  • Comparteix:

La millor manera de reciclar és reduir perquè el millor residu és el que no es produeix. Però és possible no generar cap residu o reduir-ho gairebé al mínim? Doncs sí. Aquest corrent és el residu zero. Anna de Simone, propietària de la botiga Biopompas de Sant Cugat, ens explica en profunditat en què consisteix, com sorgeix, com n'és de crucial i ens dona uns quants consells per portar un estil de vida residu zero.

ESCOLTA-HO

La propietària de Biopompas defensa que s'està omplint el planeta de residus que "no són bons ni per al medi ambient ni per a la nostra salut". Explica que el que és important és començar a rebutjar certs tipus de materials per tal d'aconseguir que les grans empreses o els petits comerços "s'adonin que el públic no vol tant de plàstic i tant de material inútil". És així, recalca de Simone, com s'assolirà un residu zero.

Un exemple de rebutjar algun tipus d'envàs innecessari és quan en demanar un cafè per endur a un establiment, rebutges el got que se'ns proporciona i portes la teva tassa o el teu propi termo.

Consells per portar un estil de vida residu zero:
  • Pregunta i informa't de totes les possibilitats que tens a prop
  • Compra a botigues a granel, com Biopompas
  • Rebutja tot aquells envasos innecessaris
  • Abans de llençar, reutilitza
  • Fes petits canvis, per exemple, canvia el teu raspall de dents per un de bambú
  • Utilitza paper reciclat



  • Anna de Simone

    Hem de començar a rebutjar certs tipus de materials per tal d'aconseguir que les grans empreses o els petits comerços s'adonin que el públic no vol tant de plàstic i tant de material inútil, per mi aquí és on ens hem de començar a moure per arribar a un zero-waste.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.