Creix el nombre d'usuaris a l'estació de Rodalies de Renfe a Sant Cugat respecte a 2020 i 2019

El final de les restriccions anti-Covid i la normalització de la línia després d'unes obres a Martorell, claus per al creixement de la R8


  • Comparteix:

Un tren de Rodalies de Catalunya, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un tren de Rodalies de Catalunya, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'estació de Rodalies de Sant Cugat ha registrat 56.750 viatgers l'any 2021. Aquesta dada suposa un augment de passatgers respecte a l'any anterior, ja que el 2020 se'n van comptabilitzar uns 19.000. A més, se superen xifres prepandèmiques, ja que el 2019 l'estació santcugatenca va computar prop de 38.000 passatgers. Des de la companyia ferroviària atribueixen aquest creixement al relaxament de les mesures anti-Covid i, també, a la finalització d'unes obres a la línia R8 a Martorell.

Les dades de Sant Cugat s'adiuen amb les generals de Catalunya: Renfe assegura que durant el 2021 ha transportat 82,8 milions de viatgers als serveis de Rodalies de Catalunya, cosa que suposa un creixement percentual del 24% respecte a l'any anterior. En termes generals, l'empresa de transports explica que "amb la pandèmia i els mesos de confinament més sever, la demanda de Rodalies va disminuir".

Sobre això, el portaveu de Renfe Catalunya, Antonio Carmona, interpreta que les xifres del 2021 mostren una recuperació progressiva de la demanda del servei: "De mica en mica la gent està tornant al transport públic gràcies, en gran part, a l'evolució de la pandèmia, que està fent que la gent pugui moure's i no hi hagi restriccions de mobilitat", ha dit a Cugat Mèdia.

Pel que fa a l'augment de viatgers amb relació al 2019 a l'estació de Sant Cugat, Carmona ho atribueix a unes obres que aleshores hi va haver durant uns tres mesos a Martorell, afirmant que això va afectar de retruc la línia R8.


Antonio Carmona

De mica en mica la gent està tornant al transport públic gràcies, en gran part, a l'evolució de la pandèmia que està fent que la gent pugui moure's i no hi hagi restriccions de mobilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.