Els pensionistes amb carnet A i B dels FGC ja es poden desplaçar a la Mútua de Terrassa a un preu reduït

El col·lectiu es podrà beneficiar d'un descompte d'entre el 50 i el 75% del preu original, que és de 2,40 euros per trajecte


  • Comparteix:

Marta Subirats, Mireia Ingla i Núria Gibert, a la presentació del títol / Foto: Lali Puig

Marta Subirats, Mireia Ingla i Núria Gibert, a la presentació del títol / Foto: Lali Puig

Els pensionistes amb carnet A i B dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja poden desplaçar-se a la Mútua de Terrassa, l'hospital públic de referència a Sant Cugat, a un preu reduït. Aquesta és una demanda que el col·lectiu de gent gran reclamava des de feia temps i que des de l'Ajuntament i els FGC han resolt amb la creació del bitllet 'Pensionista Sant Cugat - Mútua'. Així doncs, a partir d'ara, els pensionistes empadronats a Sant Cugat amb carnet A podran anar i venir de la Mútua de Terrassa pagant 0,60 euros per trajecte (1,20 euros anar i tornar), en comptes dels 0,85 euros que costava fins ara un viatge; i els de carnet B, ho podran fer per 1,20 euros (2,40 euros anar i tornar), en comptes de l'1,70 euros que havien de pagar fins ara només per anar. El descompte consisteix en equiparar els preus del nou bitllet al d'1 zona quan, per anar a Terrassa, és necessari el de 2 zones (mantenint, naturalment, la reducció de preus que ja existeix amb el carnet de Pensionista FGC).

La iniciativa, que comptarà amb un pressupost de 10.000 euros anuals per part de l'Ajuntament, s'ha donat a conèixer aquest dijous, davant de l'estació de FGC de Sant Cugat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha assegurat, durant la presentació del bitllet, que "el benestar de la gent gran és una prioritat d'aquest Ajuntament", ja que, gràcies a aquest col·lectiu, "tenim una ciutat cohesionada i vertebrada".

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha revelat la lògica de la iniciativa que, segons ha dit, "és una lògica de progressivitat social o de tarifació", de manera que en comptes de ser universal, es destina únicament a les persones amb menys recursos. No obstant això, Gibert ha assegurat que s'analitzarà anualment l'ús d'aquest servei per estudiar-ne una possible ampliació.

Finalment, la presidenta de FGC, Marta Subirats, ha assegurat que per l'organització que representa "aquest és un dia important" i ha celebrat posar en marxa aquesta nova tarifació per als pensionistes de Sant Cugat.

Punts de venda
El bitllet es pot adquirir a les màquines de les estacions de FGC de Sant Cugat (la Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan) per anar o per anar i tornar de l'Hospital Mútua Terrassa (Vallparadís Universitat). També es pot adquirir a l'estació de Vallparadís per desplaçar-se a qualsevol estació de Sant Cugat.






Mireia Ingla

El benestar de la gent gran és una prioritat d'aquest ajuntament. Aquesta és una ciutat molt jove, però també és una ciutat plena de gent gran que gràcies a la seva experiència, ens ajuda a tenir una ciutat cohesionada, vertebrada.

Núria Gibert

Nosaltres tenim dues zones d'aquí a Terrassa, la lògica és que l'Ajuntament assumeix el bitllet perquè sigui un viatge d'una zona. Per qui? Pels pensionistes que estan reconeguts pels propis FGC amb el carnet A i B. És una lògica de progressivitat social, de tarifació. No és universal per tothom, sinó per aquelles persones amb uns llindars de sous.

Marta Subirats

Per FGC avui és un dia important, perquè podem posar en marxa des d'avui aquest bitllet pels pensionistes de Sant Cugat, per la gent gran que ha d'anar a la Mútua de Terrassa, al seu hospital de referència, i que ho podran fer pagant només el preu del bitllet senzill.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.