Sant Cugat s'acomiada de la fundadora del restaurant El Mesón, Carmen Rojo

El funeral per la Filla Predilecta de Sant Cugat s'ha celebrat aquest divendres a l'Església del Monestir


  • Comparteix:

Desenes de persones s'han acomiadat aquest divendres de Carmen Rojo, impulsora del restaurant El Mesón i Filla Predilecta de Sant Cugat, que va morir dimecres als 91 anys. A la missa, celebrada a l'Església del Monestir, hi han assistit veïns d'arreu de la ciutat, així com autoritats polítiques locals, com l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha posat en valor l'empremta que Rojo ha deixat a la ciutat i el que va significar que 'una dona impulsés un projecte com El Mesón'. També el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; el regidor de Junts per Sant Cugat Josep Maria Vallès i el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, han lloat la figura de Rojo i tot el que va fer per Sant Cugat.

El galerista Josep Canals i l'expropietari d'El Mesón Xavier Vendrell també han dedicat unes paraules a la Filla Predilecta de Sant Cugat. Canals ha lamentat que vagin marxant "els símbols que han marcat la ciutat". Per la seva banda, Vendrell ha agraït tot el suport, tant a Rojo com a tota la seva família, durant tots aquests anys al capdavant del l'establiment.

També hi havia Montserrat Obiols, que va ser nomenada filla predilecta el mateix dia que Carmen Rojo, així com la poeta Marta Pessarrodona, diferents treballadors d'El Meson; el secretari d'Estratègia, Informació i Coordinació Territorial de la Generalitat, Xavier Fornells; la directora de Fusió Música i Dansa, Gemma Navarra; l'editor del grup Totmedia, Ramon Grau; i el director d'Sprint Idiomes, Jordi Van Campen, entre altres personalitats vinculades amb el món cultural i social de la ciutat.












Mireia Ingla

Sempre hem posat en valor l'empremta que ha deixat a la ciutat, el que va significar, per una època, que una dona impulsés un projecte com El Mesón, que va esdevenir un referent cultural i social de la ciutat, amb grans intel·lectuals, amb grans persones vinculades a la cultura.

Pere Soler

Fa poc la vam fer Filla Predilecta i crec que es mereixia tot el nostre respecte, per tant, una representació institucional.

Josep Maria Vallès

A Carmen Rojo no l'oblidarem mai. Pensa que parlar de Carmen Rojo és parlar del Sant Cugat més poble, és parlar de cultura, és parlar d'emprenedoria, d'una dona en majúscules.

Aldo Ciprian

Per descomptat, el que ens agradaria és que, en un futur, Carmen Rojo representi quelcom més per la ciutat. Proposarem, a la propera comissió de nomenclatura, inclús al plenari, que un espai de Sant Cugat, un carrer, un jardí, pugui tenir el nom de Carmen Rojo, que ha estat un referent i una dona molt especial per Sant Cugat.

Josep Canals

No es diu adeu a Carmen Rojo, es diu adeu a molts símbols. I jo, que soc gran, em sap greu que tots aquests símbols, què han marcat Sant Cugat, vagin desapareixent.

Xavier Vendrell

El Mesón ho era tot per a ella. Tant de bo hagués tingut molts més anys per compartir amb ella i per poder gaudir-la com a persona. Perquè, des d'un bon inici ens vam portar molt bé, em va acompanyar molt i m'he sentit molt recolzat per tota la família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.