Sensibilització a la plaça dels Quatre Cantons amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer

La seu social de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Sant Cugat ofereix informació sobre les desigualtats que afecten els malalts de càncer


  • Comparteix:

Alguns dels voluntaris que han estat als Quatre Cantons / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels voluntaris que han estat als Quatre Cantons / Foto: Cugat Mèdia

La seu social de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Sant Cugat ha muntat una paradeta de sensibilització, aquest dijous, a la plaça dels Quatre Cantons, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer. Segons ha explicat a Cugat Mèdia la presidenta de l'entitat, Esther Alòs García, enguany s'han volgut posar de manifest 'que el càncer és igual davant de tothom, però no tothom és igual davant del càncer'.

En aquest sentit, Alòs ha explicat que recentment s'ha fet un estudi segons el qual "el teu codi postal i el teu nivell econòmic determinen la teva supervivència en cas de patir càncer". I no només això, sinó que també depèn del tipus de càncer que tinguis, ja que "determinats càncers s'investiguen més que d'altres".

Per la seva banda, la regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha posat en valor la iniciativa i ha assegurat que "en un dia com avui és important que en parlem, tant per visualitzar la malaltia com per prevenir-la i també per acompanyar als malalts i familiars".

Tractaments desiguals segons el territori

L'Associació Contra el Càncer alerta que els pacients i els seus familiars s'enfronten a "desigualtats" relacionades amb "l'accés a entorns saludables, al diagnòstic precoç i les cures pal·liatives". L'entitat ha presentat un informe sobre la iniquitat del càncer a l'Estat i que mostra que una part de la població "no té les mateixes oportunitats" de prevenir i viure amb la malaltia. "A Catalunya, sobretot a Lleida, el codi postal afecta més que el codi genètic a l'hora de fer front al càncer", asseguren. També hi ha desigualtats econòmiques. Entre despeses directes i indirectes, el càncer provoca un cost superior a 10.000 euros en el 41% de les famílies.

L'informe recull desigualtats en l'àmbit estatal des de la prevenció del càncer, amb factors de risc com l'obesitat o el consum de tabac, fins a la recerca, passant per la detecció precoç; el tractament; com afrontar l'impacte emocional, social, econòmic i laboral de la malaltia i també en l'accés als recursos assistencials al final de la vida.




Gemma Aristoy

És un dia per parlar-ne, que és una de les qüestions que també costa, i segons la tipologia i el sexe de les persones, a vegades també costa més, per tant, un dia per visualitzar aquesta afectació, i per fer tot el possible per prevenir-lo, i acompanyar també a malalts i familiars.

Esther Alós

El teu codi postal determina la teva supervivència amb un càncer, i això és important que la gent ho visualitzi. També el teu nivell econòmic i també el tipus de càncer que tu tinguis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.