Arran Sant Cugat presenta la campanya 'Ho volem tot' posant el focus en la salut mental del jovent

La plaça Barcelona ha acollit diverses activitats que convidaven a parlar-ne al llarg de tot el dia


  • Comparteix:

La xerrada ha anat a càrrec de la psicòloga Maria Aran / Foto: Cugat Mèdia

La xerrada ha anat a càrrec de la psicòloga Maria Aran / Foto: Cugat Mèdia

Arran Sant Cugat ha presentat aquest dissabte a la plaça de Barcelona una campanya que l'organització de l'esquerra independentista fa a escala nacional i que té com a eix central la salut mental de la gent jove. Sota el nom 'Ho volem tot', la campanya vol 'posar sobre la taula la salut mental i qui en són els responsables', ha detallat Alba Guerrero, portaveu d'Arran Sant Cugat. Tot plegat s'ha materialitzat en la jornada 'Les joves parlem de salut mental', amb diverses activitats durant tot el dia. Guerrero ho ha explicat assegurant que 'ens han dit que si treballes i estudies tindràs una feina, podràs aconseguir diners i pagar-te el lloguer, i estem veient que ens fan fora de casa i que no ens podem emancipar. Aleshores és posar sobre la taula què està passant, com estem, i poder dir de qui és la culpa de tot això'.

El dissabte s'ha encetat amb un 'scaperoom' i un taller de grafitis. S'ha continuat amb la xerrada 'De què parlem quan parlem de salut mental?', a càrrec de la psicòloga Maria Aran, que ha apostat per posar la salut mental com un element més de la salut. Durant el col·loqui també s'ha volgut explicar quin panorama hi ha a escala de salut mental en temps de pandèmia, assenyalant també que no s'hi inverteixin prou diners. De fet, l'organització juvenil ha exhibit a la plaça un cartell que manifestava que "als països catalans el suïcidi és la primera causa de mort no natural entre joves".

Després d'un vermut musical i un dinar popular, a la tarda hi ha hagut un taller per a joves titulat 'Eines per estar millor quan tot sembla que va malament'. El taller anava dirigit a tot el jovent que volgués tenir un lloc on expressar-se. La portaveu d'Arran Sant Cugat ho ha descrit com un espai "per poder xerrar juntes i buscar recursos. I també treure culpa, perquè ens culpabilitzen molt de com estem. Hem de poder explicar per què estem malament i col·lectivitzar el malestar per no viure'l individualment. I a partir d'aquí buscar recursos juntes i veure com ens en sortim".

Ja de cara al vespre s'han previst concerts amb La Queency i Cooba, i també discjòqueis.


Alba Guerrero

Posar sobre la taula la salut mental i qui en són els responsables. Perquè ens han dit que si treballes i estudies tindràs una feina, podràs aconseguir diners i pagar-te el lloguer, i estem veient que ens fan fora de casa i que no ens podem emancipar. Aleshores és posar sobre la taula què està passant, com estem, i poder dir de qui és la culpa de tot això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.