Els tests d'antígens s'eliminen quan hi hagi un positiu a l'aula

El Govern i l'executiu espanyol també estudien eliminar les quarantenes


Temes relacionats

Adeu als tests als escolars quan hi hagi un positiu a l'aula ( 2/feb/22)

Com queda el nou protocol de la Covid-19 als centres educatius? ( 2/feb/22)


  • Comparteix:

Els tests d'antígens s'eliminen aquest dilluns quan hi hagi un positiu a l'aula / Foto: ACN

Els tests d'antígens s'eliminen aquest dilluns quan hi hagi un positiu a l'aula / Foto: ACN

Els tests d'antígens s'eliminen des d'aquest dilluns quan hi hagi un positiu a l'aula. Aquesta és una de les primeres decisions que s'han pres davant la millora general de les dades epidemiològiques. La baixada 'clara' dels contagis en tots els grups d'edats, també en els més joves, ha estat la principal causa d'aquesta decisió segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Només es mantindran els cribratges entre els professors i en els centres d'educació especial. Pel que fa al protocol de les quarantenes a les escoles, ara com ara no hi ha canvis, si bé el Govern demanarà al govern espanyol. Catalunya confia que sigui una decisió estatal però assegura que té competències per retirar la mesura. Per tant es mantenen els protocols pel que fa a les quarantenes fins a l'11 de febrer.

Les dades als centres escolars sembla que milloren i la positivitat de les proves també s'ha reduït en els últims dies, després d'un retorn a les aules de les vacances de Nadal amb unes incidències molt elevades per la sisena onada.

Per aquest motiu si hi ha un positiu a l'aula no cal que la classe es faci tests d'antígens. A dia d'avui, els alumnes majors de 12 anys han de fer quarantena en cas d'un positiu a l'aula si no estan immunitzats, és a dir, no estan vacunats o no han passat la malaltia en els últims tres mesos. En el cas dels alumnes d'educació infantil i de primària, no han de fer quarantena si els casos a la classe són menys de cinc en set dies. En aquest cas, n'han de fer els no immunitzats.

De moment aquestes mesures seguiran vigents fins a l'11 de febrer.

AIXÍ QUEDA EL PROTOCOL A LES ESCOLES A PARTIR DE DILLUNS, 7 DE FEBRER




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.