Una vintena de persones caminen per l'antic recorregut del Tramvia Blau amb el Club Muntanyenc Sant Cugat

La passejada ha començat a Vallvidrera i ha comptat amb les explicacions d'Alfredo Arechavala com a guia

Societat

Publicat el 6/feb/22 per Maria Bragós

El Club Muntanyenc Sant Cugat ha organitzat aquest diumenge al matí una caminada per fer l'antic recorregut del Tramvia Blau. Prop d'una vintena de persones s'han trobat de bon matí a la plaça de la Vila, i des d'aquí han anat a buscar un tren que els ha dut a Vallvidrera. És allà on s'ha afegit algun caminador més i ha començat la passejada, que amb un recorregut d'uns cinc quilòmetres ha fet cap a la plaça Kennedy de Barcelona. L'itinerari s'ha acompanyat de les explicacions d'Alfredo Arechavala com a guia.

Arechavala ha comentat que el del Tramvia Blau és d'un recorregut històric: "Començava a la plaça Kennedy de Barcelona, pujava per l'avinguda del Tibidabo fins a la plaça del doctor Andreu, i després el tramvia seguia fins a Vallvidrera. Nosaltres ho fem al revés: començant per Vallvidrera i seguint fins a la plaça Kennedy". El guia ha convidat a observar les edificacions a què va donar origen aquesta via, ja que ha assegurat que "reflecteix el moviment social i econòmic del segle XIX que afectava Barcelona a la revolució industrial. A més, veiem l'arquitectura modernista de l'avinguda del Tibidabo i tot un seguit d'edificis i història que es va desenvolupar al voltant d'aquesta via". Per ell, per tant, no es tractava només de caminar: "Més o menys deuen ser cinc quilòmetres, perquè fas molt recorregut amb les corbes, però no és massa. Avui es tracta més que res de contemplar, veure i pensar com es va desenvolupar aquesta Barcelona", ha conclòs.




DECLARACIONS

Alfredo Arechavala

Més o menys deuen ser cinc quilòmetres, perquè fas molt recorregut amb les corbes, però no és massa. Avui es tracta més que res de contemplar, veure i pensar com es va desenvolupar aquesta Barcelona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio