Sant Cugat manté 972 places per a infantil 3 i 540 per a 1r ESO per al curs 2022-2023

Les preinscripcions comencen el 7 de març i Sant Cugat estrena nova zonificació


  • Comparteix:

La regidora Pilar Gorina durant la roda de premsa / Foto. Cugat Mèdia

La regidora Pilar Gorina durant la roda de premsa / Foto. Cugat Mèdia

Sant Cugat oferta per a les preinscripcions del curs 2022-2023 les mateixes places que l'any passat: 972 per a Infantil 3 (i3, antic P3), de les quals 529 de públiques i de 443 de concertades, i 540 de 1r d'ESO als instituts públics. Així, s'estableix una ràtio de 23 alumnes per aula a infantil i 30 per a secundària. Enguany, la ciutat estrena una nova zonificació, que passa de dues a cinc zones en infantil i primària. Pel que fa a la secundària, hi haurà zonificació única, tot i que cada escola pública tindrà adscrits dos instituts. El període de preinscripcions comença el 7 de març i per això els centres i l'Ajuntament ja han habilitat tota la informació als webs.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha defensat el canvi en la zonificació, que pemet, ha dit, potenciar "la qualitat, la proximitat i la pluralitat del model". De fet, Gorina ha assegurat que Sant Cugat compta amb una oferta de qualitat amb centres, que tot i la singularitat, treballen en xarxa. Per això, el lema "a Sant Cugat fem una gran escola".

Mapa de la nova zonificació
Mapa de la nova zonificació escolar / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Amb aquest objectiu, s'oferten les mateixes places per a infantil 3 (i3) que l'any passat (972), tot i que els alumnes previstos passen de 966 a 946, segons dades del gener. Tot i que la intenció de la conselleria d'Educació és reduir les ràtios a 20 alumnes per aula a i3 arreu de Catalunya pel descens de natalitat -enlloc de tancar línies com feien abans-, Sant Cugat ha demanat mantenir els 23 alumnes per ajustar-se a la realitat del municipi, ha concretat Gorina. A més, les escoles concertades poden demanar al departament arribar fins als 25, en cas que sigui necessari.

Pel que fa a la secundària, es mantenen les quatre línies per institut, tret de l'Institut-Escola Catalunya que en té dues. I l'Institut Leonardo da Vinci podrà tenir-ne una cinquena si ho necessita. Actualment, hi ha 542 alumnes a 6è de primària a les escoles públiques.

De moment, la conselleria d'Educació no ha fet públics els barems de la puntuació, però s'espera que hi hagi canvis.

Calendari
  • Primer cicle educació infantil (Escoles Bressol Municipals): pendent
  • Segon cicle educació infantil i primària: 7 al 21 de març
  • Educació Secundària Obligatòria (ESO): 9 al 21 de març
  • Batxillerat: 20 al 26 d’abril
  • Cicles formació professional grau mitjà: alumnat amb continuïtat d'escolarització (en general, que cursa 4t d'ESO en l'actualitat): 20 al 26 d'abril. Resta d'alumnat: 17 al 23 de maig
  • Cicles formatius arts plàstiques i disseny grau mitjà: 17 al 23 de maig
  • Cicles formació professional i d'arts plàstiques i disseny grau superior: 25 al 31 de maig
  • Programa Formació i Inserció - Pla Transició al Treball: pendent

  • Està previst que les jornades de portes obertes als centres educatius es puguin fer de manera presencial i també amb visites virtuals. De la seva banda, l'Oficina Municipal d'Escolarització ja ha ampliat l'horari d'atenció:

  • Dimecres, de 9 h a 14 h. Atenció telefònica
  • Dijous, de 9 h a 14 h i de 16 h a 18.30 h. Atenció presencial. Cal demanar cita prèvia a través de l'OAC, 010 o al web.
  • Del 14 al 21 de març s'obrirà l'OME cada dia per atendre aquelles famílies que necessitin suport per fer la preinscripció telemàtica.


  • A més, s'oferirà una sessió informativa en línia a través del canal YouTube de l'Ajuntament sobre la preinscripció a i3 i a 1r ESO. Tindrà lloc el dimecres 2 de març a les 18.30 hores.

    La Mirada
    Gorina també ha explicat que de cara al curs vinent, La Mirada s'ampliarà amb dos mòduls més. "Farem tot el possible perquè estiguin en les millors condicions", ha afirmat Gorina, respecte a la situació del centre educatiu, que està pendent de la licitació de la construcció del nou edifici i que ha patit un nou retard.


    Pilar Gorina

    El fet d'estrenar una nova zonificació és important, però sobretot la confiança en les escoles. Tenim unes escoles que treballen en xarxa, tot i les singularitats, tenen una qualitat equivalent.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.