Les empreses santcugatenques commemoren el Dia de les Dones i les Nenes en la Ciència

L'enginyera Ainhoa Gesto, d'HP, reflexiona sobre els estereotips encara vigents que allunyen les dones de l'àmbit científic


  • Comparteix:

Collage de diferents dones de l'àmbit de la ciència i la tecnologia / Foto: UPC

Collage de diferents dones de l'àmbit de la ciència i la tecnologia / Foto: UPC

427 dones de l'àmbit de la ciència oferiran simultàniament una xerrada divulgativa a 427 escoles catalanes. L'objectiu és oferir referents femenins a l'alumnat de 6è de Primària i 1r d'ESO i promoure, així, la igualtat de gènere a les professions científiques i tecnològiques. Tot plegat forma part del programa 100tífiques de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que, per quart any consecutiu, commemora d'aquesta manera el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer. Empreses santcugatenques com HP i Boehringer Ingelhem Espanya s'han sumat a la iniciativa. Cugat Mèdia n'ha parlat amb l'enginyera industrial d'HP, Ainhoa Gesto.

Gesto ha explicat a Cugat Mèdia que quan va començar la carrera d'Enginyeria Industrial, fa 20 anys, no entenia per què hi havia tan poques dones matriculades. De fet, a l'especialització de Mecànica, ella n'era l'única. A més, "aquest és un problema que a avui dia, no només no s'ha solucionat, sinó que inclús ha anat a pitjor", lamenta.

En aquest sentit, Gesto considera que és important que les nenes i noies tinguin referents, com ella, en qui emmirallar-se, però també creu que "l'educació és la base". Concretament, diu, l'educació dels mestres i dels pares i mares, que són els que estan perpetuant els estereotips als infants.

Boehringer Ingelhem Espanya també hi participa
Altres empreses de la ciutat, com Boehringer Ingelhem Espanya, també han participat en la iniciativa, en el seu cas, per tercer any consecutiu. Enguany, nou treballadores de la companyia expertes en àmbits com la medicina, la tecnologia i la ciència formaran part de les 472 dones ponents a les 472 escoles catalanes.

Activitats organitzades per la UPC
La UPC, amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) a Sant Cugat, també se suma a la commemoració de l'11 de febrer amb diverses activitats que tenen l'objectiu de visibilitzar la tasca d'investigadores, professores i emprenedores en els àmbits de les ciències, l'enginyeria, la tecnologia i l'arquitectura.

Exposicions, conferències, seminaris i divulgació de recursos són algunes d'aquestes activitats, orientades a fomentar vocacions entre les nenes i noies i trencar el biaix de gènere en aquestes disciplines, en les quals la presència de dones encara és minoritària a la universitat.


Ainhoa Gesto

L'educació és la base. Als mestres, als pares i mares se'ls ha d'inculcar que no perpetuïn els estereotips perquè les noies entenguin que poden fer qualsevol assignatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.