Comença a caminar la creació d'un espai publico-cooperatiu comarcal per dignificar les cures

La Unió ha acollit aquest dijous una jornada que ha servit de tret de sortida per assolir aquest espai


  • Comparteix:

Presentació a La Unió / Foto: Cugat Mèdia

Presentació a La Unió / Foto: Cugat Mèdia

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental treballa per crear un espai publico-cooperatiu comunitari i comarcal per dignificar les cures, ja siguin de persones grans o que depenguin d'altres. Amb aquest objectiu, s'ha celebrat a La Unió Santcugatenca la primera trobada entre ajuntaments, cooperatives i professionals del sector de les cures per detectar les necessitats i les diferents eines que poden utilitzar-se per posar en marxa el projecte. Els seus impulsors consideren necessària la creació d'aquest espai aglutinador, ja que la dificultat dels treballs entorn de les cures fa especialment complicat gestionar-ho des d'una cooperativa o un territori sols, cal sumar esforços.

Així ho ha remarcat la tècnica de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Júlia Alisinet, qui ha explicat que per això s'ha "engegat aquesta eina de taula territorial per poder parlar amb les diferents administracions locals i entitats de la zona".

A la presentació, que ha acollit aquest dijous La Unió Santcugatenca, ha intervingut Cristina Grau, advocada de la cooperativa FGC Advocats, que ha proposat la idea de col·laborar amb cooperatives de segon grau. En la mateixa línia, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Arbúcies Jaume Salmeron ha explicat quin ha estat el procés que ha seguit el municipi pel treball de cures en el poble.

A la segona part de la presentació, ha participat Marcel Vidal, de Ponent Coopera de l'Ateneu de Ponent, per remarcar quina és l'experiència actual de creació de cooperatives de cures i s'ha dut a terme una activitat comuna per començar a donar forma i dibuixar el projecte que es vol impulsar.


Júlia Alisinet

Donat la dificultat i precarietat dels treballs entorn de les cures era molt complicat fer-ho des d'una cooperativa o un territori sol. Per això hem engegat aquesta eina de taula territorial per poder parlar amb les diferents administracions locals i entitats de la zona per veure si podem engegar un projecte conjunt per dignificar tot l'espai de cures que tenim en el nostre territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.