La Floresta Contra Fronteres alerta d'una 'retenció racista' a Valldoreix per part dels Mossos

El col·lectiu insta l'Ajuntament i l'EMD a "no tolerar aquestes situacions"


  • Comparteix:

Logotip de l'entitat / Foto: La Floresta Contra Fronteres

Logotip de l'entitat / Foto: La Floresta Contra Fronteres

L'entitat La Floresta Contra Fronteres assegura que un jove resident a Valldoreix va patir una 'retenció racista' a la vila per part dels Mossos d'Esquadra. Segons explica el col·lectiu en un comunicat, els fets haurien tingut lloc aquest dimecres, 9 de febrer, quan agents del cos policial 'el van aturar a la parada de l'autobús, quan es dirigia a estudiar a Sant Cugat, sense cap motiu que ho justifiqués'. L'associació veïnal explica que el jove ja s'havia trobat amb una situació similar, també a Valldoreix, fa uns mesos, quan els agents li haurien argumentat que es tractava d'una retenció 'rutinària'.

La Floresta Contra Fronteres apunta que "les retencions a persones racialitzades sense un motiu justificat són retencions racistes" i lamenten que "són una cosa massa habitual". L'entitat afegeix que, a Valldoreix, "la majoria de persones treballadores en l'àmbit domèstic són migrades, moltes d'elles sense papers i sense contracte", fet pel qual "s'exposen a què les forces de seguretat les retinguin quan surten de la feina". Per a l'entitat, cal preguntar-se "com ens sentiríem si la policia ens aturés de manera repetida sense motiu, simplement per la nostra aparença".

Per tot plegat, l'associació veïnal insta els Mossos d'Esquadra a "aturar aquestes pràctiques racistes que no són justificables en un Estat de Dret on tothom, absolutament tothom, té el dret a ser tractat amb respecte i sense cap mena de discriminació". A més, demanen a l'Ajuntament de Sant Cugat i a l'EMD de Valldoreix que "no tolerin aquestes situacions" al municipi. També demanen suport a la ciutadania signant el document d'adhesió adjunt al comunicat.

Cugat Mèdia ha contactat amb els Mossos d'Esquadra per conèixer el seu punt de vista sobre aquesta situació i està a l'espera d'una resposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.