Sílvia Blanch (doctora en Psicologia): 'L'èxit educatiu s'afavoreix quan la famíla i l'escola van de la mà'

Blanch, vicedegana de la facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, ha estat la primera ponent del nou cicle 'Enraonar', centrat en l'ensenyament


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Sílvia Blach, Montse Anton, Esther Madrona i Pilar Gorina / Foto: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta, Sílvia Blach, Montse Anton, Esther Madrona i Pilar Gorina / Foto: Cugat Mèdia

La vicedegana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, Sílvia Blanch, considera que el paper de les famílies en l'ensenyament dels infants és clau. La doctora en Psicologia apunta que 'l'èxit educatiu s'afavoreix quan la família i l'escola van de la mà'. Malgrat que es dona per fet que la família 'sempre hi és', Blanch, experta en acompanyament a equips educatius i famílies, adverteix que encara hi ha feina a fer per integrar més, des de les institucions, aquesta part de la vida de l'alumnat. Tot plegat són idees que ha compartit al cicle 'Enraonar', centrat en aquesta edició en l'ensenyament i que s'ha posat en marxa aquest dilluns amb una xerrada a la Sala Clavé de La Unió Santcugatenca. La ponència es podrà veure íntegra aquest dimarts al web de Cugat Mèdia.

La xerrada de Blanch l'ha conduït una de les coordinadores del cicle, la doctora en Ciències de l'Educació Montse Anton. La ponència ha posat sobre la taula importància de les famílies en l'ensenyament i les evidències científiques que ho fonamenten, tot plegat exemplificat amb casos reals.

La d'aquest dilluns ha estat la primera de set xerrades que acollirà La Unió dins del cicle, organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha posat en valor l'existència d'un "espai de debat" com aquest que afavoreixi la reflexió sobre "l'educació que rebem i també la que donem", així com els valors que es transmeten des dels centres educatius, la família i també des del lleure.

A la ponència també hi ha assistit la regidora d'Educació, Pilar Gorina.

Següents xerrades

  • 21 de febrer. 'Els grans reptes de present en matèria educativa'. Ponent: Núria Mora, secretària de Transformació Educativa del Departament d'Educació de la Generalitat.
  • 28 de febrer. 'Desigualtats educatives en confinament: lliçons apreses?'. Ponent: Xavier Bonal, catedràtic de Sociologia i professor de la UAB.
  • 14 de març. 'L'impacte de les pantalles a l'educació'. Ponent: Liliana Arroyo, doctora en Sociologia per la UB.
  • 21 de març. 'Jo aprenc, tu aprens, nosaltres aprenem. Què ens ha deixat el projecte de transformació educativa Escola Nova 21?'. Ponent: Eduard Vallory, doctor en Ciències Polítiques i Socials de la UPF.
  • 28 de març. 'El compromís i el gust d'Educar'. Ponent: Fathia Benhammou, mestra especialitzada en Educació Infantil.
  • 25 d'abril. El compromís i el gust d'Educar. Ponent: José Manuel del Pozo, doctor en Filosofia de la UB.






  • Sílvia Blanch

    Falta temps per dedicar-li a cada família. Per tant, encara queda camí, però la base està acordada. Sabem que l'èxit educatiu s'afavoreix quan la família i l'escola van de la mà.




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.