Ruta per les fonts naturals de Sant Cugat

Dins del Parc Natural de Collserola, al terme municipals de Sant Cugat, hi ha més 60 fonts naturals

Societat

Publicat el 20/feb/22 per Víctor Palacios

El Parc Natural de Collserola té més de 200 fonts naturals, d'aquestes, més d'una seixantena es troben al terme municipal de Sant Cugat, però no totes es poden visitar. Només 15 d'aquestes fonts són accessibles per als visitants del parc natural. Les més concurrents són la Font de l'Arrabassada, la Font d'en Ribas o la Font de Can Medí Maño. L'objectiu del consorci del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és continuar recuperant fonts i impulsar, amb el suport dels ajuntaments, l'arranjament d'aquests espais.



Consulta aquí on es troben totes les fonts de Catalunya

Josep Lluís Bravo, tècnic en medi natural del Parc Natural de Collserola, coneix la història de les fonts que podem trobar a Sant Cugat. Des de com la Font de l'Arrabassada té semblança amb la muntanya de Montserrat a com la Font d'en Ribas estava vinculada a un projecte d'un hotel que mai es va construir.

Bravo també explica que l'aigua que surt de les fonts no està tractada, per tant, no tenen garantia sanitària.




DECLARACIONS

Josep Lluís Bravo

Al parc de Collserola hi ha catalogades unes 200 fonts. Concretament, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès hi ha una seixantena, de les quals, aproximadament, unes 15 es poden visitar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Josep Lluís Bravo

Un aspecte molt important a tenir en compte a totes les fonts, també a les de Collserola, és que són fonts d'aigua natural. Són fonts on l'aigua no té garanties sanitàries. L'aigua que surt de les fonts de Collserola és aigua filtrada naturalment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio