La situació pandèmica afecta un any més la venda de disfresses de Carnaval als comerços

La facturació evoluciona de forma lleu, tot i la programació d'activitats per a la celebració del Carnaval i la millora sanitària a Sant Cugat


  • Comparteix:

Interior de la botiga Mil i una troballes amb diferents disfresses i complements exposats / Foto: Cugat Mèdia

Interior de la botiga Mil i una troballes amb diferents disfresses i complements exposats / Foto: Cugat Mèdia

A Sant Cugat enguany hi ha programades diverses activitats a partir del 24 de febrer fins al 2 de març per a la celebració del Carnaval. La relaxació de les mesures contra la Covid-19 ha permès que es pugui celebrar la rua, acompanyades del xou de comparses, a més de poder gaudir d'actuacions al carrer, tallers i animació infantil. Tot i això, algunes de les botigues de disfresses encara viuen una situació incerta i noten poca millora en vendes respecte als anys passats.

CONSULTA EL PROGRAMA DE CARNAVAL

El negoci familiar Mil i una troballes, ubicat al carrer Martorell número 2, afronta la campanya de Carnaval millor que altres anys, encara que continua evolucionant de manera molt fluixa. "Només hem venut 20 disfresses, i ja fa més de dues setmanes que les tenim exposades a l'aparador", explica a Cugat Mèdia Aurora Campmany, botiguera de Mil i una troballes. Aquesta situació es deu al fet que les escoles han avisat a l'últim moment de què necessitaven o farien als centres, ja que la situació pandèmica encara és inestable. Declaren que les seves vendes depenen de la situació de la Covid-19 als centres escolars, sobretot. Per a aquest Carnaval, l'èxit en vendes són les disfresses de superherois, mentre que per a adults triomfen les de sèries com la d''El Joc del calamar' i 'La casa de papel'. Campmany destaca que a la seva botiga, hi ha gent gran que opta per comprar material -que també en venen- com feltre i goma especial per cosir, per així fabricar als nets la seva disfressa manualment.

Interior de la botiga de disfresses i material Mil i una troballes amb les disfresses dividides per edats

Interior de la botiga de disfresses i material Mil i una troballes amb les disfresses dividides per edats / Foto: Cugat Mèdia

A la botiga Eurekakids, situada al carrer Santiago Rusiñol número 50, s'hi poden trobar disfresses, encara que no és on centren les seves vendes. "Els clients no venen a buscar disfresses, per això no en tenim gaire i les que tenim són les mateixes que anys passats. De fet, tampoc hem notat gaire millora respecte campanyes passades", afirma Marta Pérez, treballadora de la botiga. Amb tot i això, destaca la popularitat de disfresses infantils de dracs i princeses.

Interior de la botiga de joguines Eurekakids amb algunes de les disfresses que tenen exposades

Interior de la botiga de joguines Eurekakids amb algunes de les disfresses que tenen exposades / Foto: Cugat Mèdia

De la seva banda, Els Tres Reis, també al carrer Santiago Rusiñol, afronta de forma positiva la campanya de Carnaval. Bárbara Kirsch, dependenta de la botiga, confirma que ja han venut unes quantes disfresses i que les vendes estan anant millor que l'any passat. "Fa una setmana que tenim exposades les disfresses a l'aparador i encara ens n'han d'arribar més", explica a Cugat Mèdia. Les disfresses que més èxit tenen son les de cavallers, dracs i princeses, ja que se li poden donar un segon ús aprofitant la celebració de Sant Jordi.

Alguns disfresses que hi ha a la botiga Els tres reis

Alguns disfresses que hi ha a la botiga Els tres reis / Foto: Cugat Mèdia

A la botiga Abacus, situada al costat del Monestir, a la plaça d'Octavià, tot i la incertesa de la situació pandèmica i les dates en què cau el carnaval, han notat una certa millora en les vendes i expliquen que es noten les ganes de celebrar la festa i sortir al carrer. El carnaval és una festivitat habitual a l'Abacus, han guarnit els aparadors de les seves botigues i han promocionat les seves disfresses a través dels mitjans digitals. "Hem venut moltes disfresses, i encara falten els dies de vendes més fortes", declara a Cugat Mèdia Sònia Gimeno, cap de l'àrea de joguines de l'Abacus. Les més populars sempre són les disfresses de princesa, sirena, d'heroi, pallasso i de personatges com Spiderman o Harry Potter. Una de les novetats d'aquest carnaval, és que Abacus treballa amb una empresa de disfresses de Manresa amb l'objectiu d'incentivar l'economia local i les disfresses quilòmetre zero. Ja que no venen disfresses per a adults, animen els seus clients a fabricar la seva pròpia disfressa. De fet, Sònia Gimeno, explica que molta gent ha vingut a buscar materials com feltre, cartolines de colors, gomets, pintures i goma eva, per fer la seva disfressa casolana.

Disfresses a l'interior de la botiga Abacus / Foto: Cugat Mèdia
Disfresses a l'interior de la botiga Abacus / Foto: Cugat Mèdia









Aurora Campmany

La campanya està bastant fluixeta. Fa dues setmanes que tenim col·locades les coses. Ens demanen, sobretot, superherois i també té molta sortida el que està relacionat amb 'El juego del calamar' i 'La casa de papel'. També venem material per fer-ho tu mateix.

Marta Pérez

La veritat és que aquí no tenim molta disfressa i llavors per carnestoltes no és un lloc on vinguin a agafar aquest tipus de producte. De fet, el que tenim és d'altres anys.

Barbara Kirsch

Jo crec que va millor que l'any passat. Fa una setmana que tenim l'aparador muntat amb les difresses i encara han d'arribar més. Les nenes busquen més tipus princeses i els nens animals i cavallers que també es pot aprofitar per Sant Jordi.

Sònia Gimeno

Sí que notem una millora. La gent té una certa alegria per tornar a recuperar una mica la festa i sortir al carrer. Molta gent ve a buscar material per fer-se la disfressa. De fet, és un dels aspectes que nosaltres promovem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.