El sistema de bus a demanda apropa el transport públic al barri de Sol i Aire

El servei funciona entre setmana de 7 h a 21 h i s'ha de sol·licitar amb antelació a través de l'app SHOTL o per telèfon

Societat

Publicat el 18/feb/22 per Maria Ribas / Víctor Palacios

El barri de Sol i Aire ja disposa de transport públic a través d'una nova parada a la línia del servei de bus a demanda de les Planes (Can Cortés - Can Borrull). L'objectiu d'aquesta nova parada és apropar el veïnat a una de les estacions de FGC més propera, concretament la de les Planes. El servei, que està disponible de dilluns a divendres, de 7 h a 21 h, s'haurà de sol·licitar entre 10 i 20 minuts abans a través de l'app SHOTL o del telèfon 672 04 03 75.

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, han inaugurat la nova parada, situada a la confluència entre l'avinguda del Llac i el carrer de la Font Rica. Soler ha concretat que no es tracta d'una prova pilot, sinó un nou servei fruit de "la participació i el diàleg amb els veïns", que complementa els altres serveis de bus a demanda que hi ha a Sant Cugat.

Gallardo també ha valorat la "bona comunicació" amb el veïnat i ha mostrat la seva satisfacció per aquesta iniciativa. Segons dades de l'Ajuntament, el servei de bus a demanda de les Planes va tenir 9.082 usuaris el 2021. El regidor de Mobilitat i Transport confia que amb aquesta nova parada "s'ampliarà més l'ús del transport públic".

En una entrevista a Cugat Mèdia, Gallardo explica tots els canvis que s'estan plantejant des del govern local en matèria de Mobilitat i Transport.




DECLARACIONS

Jose Gallardo

És un servei que s'està utilitzant molt. A la línia que utilitzarem aquí, a les Planes, durant l'any 2021, més de 9.000 persones han utilitzat aquest servei i, per tant, amb l'ampliació de Sol i Aire, segurament, s'ampliarà molt més l'ús del transport públic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Pere Soler

Iniciem aquesta prova, ja no diríem pilot, sinó aquest nou servei del bus de demanda, que ve a complementar els altres busos a demanda que tenim repartits per tota la ciutat.