La cultura popular de Sant Cugat es bolca en la celebració dels 140 anys de La Lira

Aquest diumenge s'ha fet un homenatge als monuments de La Lira amb cantades i ofrenes florals


  • Comparteix:

La Societat Coral La Lira de Sant Cugat commemora enguany el seu 140è aniversari, i aquest diumenge ho ha celebrat amb una cercavila de cultura tradicional i popular. Diables, Caparrotes, Geganters, l'Entitat Sardanista i el Grup Mediterrània han participat en una jornada que ha començat de bon matí a l'església del Monestir amb una missa. Després la cercavila s'ha passejat pel centre de la ciutat, fent parada al monument de Lluís Millet per homenatjar-lo i cantar-hi.

El president de la Societat Coral La Lira, Josep Garrell, ha destacat que la celebració dels 140 anys és, de fet, una projecció cap als 150: "Els 140 anys són, per les associacions de cant coral de la Federació de Cors de Clavé, un graó per projectar-nos cap als 150 anys; és a dir, per donar-nos una mica d'empenta de tota la tradició que tenim nosaltres del cant coral de Josep Anselm Clavé i portar-lo a tots els carrers i totes les places de tots els pobles de Catalunya".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també s'ha volgut sumar a la celebració i l'ha definit com una "festa de ciutat". "Ho demostra el fet que totes les entitats de cultura popular i tradicional han volgut estar al costat de La Lira per celebrar aquest aniversari. I a més aprofitant que també fa un bon dia i que la gent té ganes de sortir al carrer. Ha estat una combinació perfecta per fer aquesta festa", comentava l'alcaldessa.

La diada s'ha tancat al costat del monument a Josep Anselm Clavé de la plaça d'Octavià, on La Lira ha cantat i s'ha fet una ofrena floral.












Josep Garrell

Els 140 anys són, per les associacions de cant coral de la Federació de Cors de Clavé, un graó per projectar-nos cap als 150 anys; és a dir, per donar-nos una mica d'empenta de tota la tradició que tenim nosaltres del cant coral de Josep Anselm Clavé i portar-lo a tots els carrers i totes les places de tots els pobles de Catalunya.

Mireia Ingla

Crec que avui és d'aquelles festes de ciutat. Ho demostra el fet que totes les entitats de cultura popular i tradicional han volgut estar al costat de La Lira per celebrar aquest aniversari. I a més aprofitant que també fa un bon dia i que la gent té ganes de sortir al carrer. Ha estat una combinació perfecta per fer aquesta festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.