La cultura popular de Sant Cugat es bolca en la celebració dels 140 anys de La Lira

Aquest diumenge s'ha fet un homenatge als monuments de La Lira amb cantades i ofrenes florals

Societat

Publicat el 20/feb/22 per Maria Bragós

La Societat Coral La Lira de Sant Cugat commemora enguany el seu 140è aniversari, i aquest diumenge ho ha celebrat amb una cercavila de cultura tradicional i popular. Diables, Caparrotes, Geganters, l'Entitat Sardanista i el Grup Mediterrània han participat en una jornada que ha començat de bon matí a l'església del Monestir amb una missa. Després la cercavila s'ha passejat pel centre de la ciutat, fent parada al monument de Lluís Millet per homenatjar-lo i cantar-hi.

El president de la Societat Coral La Lira, Josep Garrell, ha destacat que la celebració dels 140 anys és, de fet, una projecció cap als 150: "Els 140 anys són, per les associacions de cant coral de la Federació de Cors de Clavé, un graó per projectar-nos cap als 150 anys; és a dir, per donar-nos una mica d'empenta de tota la tradició que tenim nosaltres del cant coral de Josep Anselm Clavé i portar-lo a tots els carrers i totes les places de tots els pobles de Catalunya".

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també s'ha volgut sumar a la celebració i l'ha definit com una "festa de ciutat". "Ho demostra el fet que totes les entitats de cultura popular i tradicional han volgut estar al costat de La Lira per celebrar aquest aniversari. I a més aprofitant que també fa un bon dia i que la gent té ganes de sortir al carrer. Ha estat una combinació perfecta per fer aquesta festa", comentava l'alcaldessa.

La diada s'ha tancat al costat del monument a Josep Anselm Clavé de la plaça d'Octavià, on La Lira ha cantat i s'ha fet una ofrena floral.












DECLARACIONS

Josep Garrell

Els 140 anys són, per les associacions de cant coral de la Federació de Cors de Clavé, un graó per projectar-nos cap als 150 anys; és a dir, per donar-nos una mica d'empenta de tota la tradició que tenim nosaltres del cant coral de Josep Anselm Clavé i portar-lo a tots els carrers i totes les places de tots els pobles de Catalunya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Ingla

Crec que avui és d'aquelles festes de ciutat. Ho demostra el fet que totes les entitats de cultura popular i tradicional han volgut estar al costat de La Lira per celebrar aquest aniversari. I a més aprofitant que també fa un bon dia i que la gent té ganes de sortir al carrer. Ha estat una combinació perfecta per fer aquesta festa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio