El nou bloc d'habitatges de la plaça d'Octavià conservarà elements de la façana de l'edifici enderrocat

La nova finca es construirà amb criteris d'eficiència energètica


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià ha perdut un dels seus edificis històrics, el que limita entre la plaça d'Augusta i el carrer de la Indústria, al costat del Mesón, que ha estat enderrocat. El substituirà una promoció d'habitatges, que tot i la demolició, mantindrà l'esperit original del centre de Sant Cugat i incorporarà a la façana alguns dels elements de l'immoble antic que s'han preservat per reubicar-los. Així ho ha assegurat la immobiliària Nukinuk Immobilien de Sant Cugat, encarregada de la construcció del nou edifici. Des de l'empresa, han remarcat a Cugat Mèdia que el projecte garanteix la 'completa integració al seu entorn' i 's'ha dissenyat per preservar l'esperit tradicional del centre' del municipi.

De fet, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha confirmat també que la promoció "conservarà elements de la façana, que mantindrà l'esperit original de l'edifici". Duch ha explicat que tot i que s'ha hagut d'enderrocar l'edifici, estan molt contents "de com quedarà, del treball dels arquitectes i dels promotors". 

Segons la immobiliària, per recuperar aquests elements i reinterpretar els materials de l'edifici anterior, s'ha planificat "un enderroc lent, amb molta cura de no malmetre els elements". A més, afegeixen, que s'ha realitzat "un procés artesanal per recuperar els elements que es reubicaran en l'immoble nou". 

D'altra banda, aquest edifici nou del centre de la ciutat ha estat "concebut amb la filosofia del respecte al medi ambient i l'eficiència energètica, tant en el procés de construcció, com en el seu funcionament com a habitatges sostenibles", afirma la immobiliària. 





Francesc Duch

Tot i que s'ha hagut d'enderrocar l'edifici finalment, estem contents de com quedarà, del treball que s'ha fet amb els arquitectes i els promotors. I l'acord que s'ha arribat de conservar alguns dels elements de la façana, que manté molt l'esperit original de l'edifici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.