Tanca el Dispositiu d'Atenció Immediata a menors de Collserola per les males condicions de l'edifici

Els treballadors han criticat les condicions del centre: falta de material, sense aigua calenta i rates


Temes relacionats

El Dispositiu d'Atenció Immediata de Collserola atén en el seu primer any més de 1.400 menors (22/jul/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'interior del centre / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'interior del centre / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El Dispositiu d'Atenció Immediata (DAI) per a joves que emigren sols, ubicat a Collserola, al terme municipal de Sant Cugat, va tancar portes al desembre, dos anys després que s'inaugurés, i s'ha traslladat al Vallès Oriental. Ho ha avançat aquest dimecres TV3, en una informació en què els treballadors del centre s'han queixat de les condicions de l'espai: des de falta de material fins a talls d'aigua calenta i rates. Creu Roja, concessionària del servei, ha assegurat a la televisió catalana que està investigant la situació.

Per la seva banda, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha emès un comunicat on explica que el trasllat és per poder fer-hi actuacions per reparar desperfectes, que en un primer moment eren "puntuals" però que ara han requerit treballs més intensius incompatibles amb el dia a dia del DAI. En tot cas, en declaracions a TV3, des de la DGAIA han assegurat que han visitat en diverses ocasions l'espai, propietat de l'Ajuntament de Barcelona, i no havien detectat els problemes sobre els que alerten els treballadors.

La DGAIA subratlla que aquest espai no havia estat "mai" per tenir usos residencials. Es tractava d'un servei per oferir una "primera atenció de necessitats bàsiques" als joves usuaris, que no hauria de superar les 48 hores.

El centre va obrir portes l'estiu de 2019 de manera provisional, a l'espera que s'habilités un de definitiu a Barcelona. De fet, la previsió era que només estigués habilitat uns mesos. El dispositiu tenia com a objectiu "'minimitzar el pas dels joves per la comissaria i procurar-los una espera amigable". A l'espai, els joves eren identificats pels Mossos i després passaven una entrevista personal amb educadors socials. Posteriorment, podien dutxar-se i rebre una muda de roba. El centre, amb una capacitat d'acollida per a 50 joves alhora, també oferia una àrea de descans amb lliteres i un espai amb connexió a internet per poder-se comunicar amb la família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.