Una bastida substituirà el pont de Can Vernet mentre durin els treballs de rehabilitació

L'Ajuntament ha encarregat l'estudi geotècnic per poder iniciar la redacció del projecte executiu


Temes relacionats

La reobertura del pont de Can Vernet haurà d'esperar (23/feb/22)

Tancat el pas al pont de Can Vernet per uns petits despreniments ( 5/mai/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del pont / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del pont / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El pont de Can Vernet es mantindrà tancat mentre no es completin les obres de rehabilitació. L'Ajuntament ja ha encarregat l'estudi geotècnic per poder iniciar la redacció del projecte executiu, que haurà d'incidir sobre tota l'estructura. Així, es descarta una reparació puntual com estava previst inicialment i, per tant, s'instal·larà una bastida que pugui utilitzar-se de passera provisional mentre durin aquestes obres.

El pont, tancat des del maig de l'any passat per uns despreniments, està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), ja que és un aqüeducte medieval habilitat com a passera per a vianants.

Per això, finalment requerirà una intervenció sobre tota l'estructura i un arranjament dels elements metàl·lics que hi ha al damunt. De moment, a banda de l'estudi geotècnic, també s'han iniciat els treballs per fer un aixecament en 3D del pont per avançar en la redacció del projecte. Una vegada aprovat, l'Ajuntament licitarà les obres per fer les reparacions pertinents i així poder reobrir el pont a la ciutadania.

Durant el temps que durin les obres, s'instal·larà una passera provisional, així com uns rètols informatius per explicar els detalls de la rehabilitació i del mateix monument.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.