Sant Cugat s'agrada disfressada de Carnaval

L'alcaldessa i la tinenta d’alcaldia de Cultura s'han mostrat contentes per l'alegria que s'ha vist als carrers


  • Comparteix:

La festa, la rauxa i les disfresses s'han instal·lat a Sant Cugat durant aquest cap de setmana de Carnaval, després que l'any passat no fos possible a causa de la pandèmia. La Floresta, Mira-sol, Les Planes i Valldoreix també s'han volgut sumar a la gresca, amb activitats per a petits i grans.

Divendres el Carnaval s'ha establert a Mira-sol, amb una xocolatada i l'espectacle familiar 'Moonlight'. A la Floresta, l'han celebrat al Casino amb el Ball de caps de Senglar i Cucafera i amb les Mamatraka. Dissabte ha arribat un dels moments més esperats, el Ball de Gitanes, que ha seduït tota la plaça d'Octavià amb la música i la dansa de 384 balladors. El membre de la Comissió del Ball de Gitanes, Nacho Ferrer, s'ha mostrat molt satisfet amb de la resposta de la gent: "Molta gent s'està apuntant a la comissió de l'any que ve. Ho hem d'agrair molt. I el futur és que això vagi sol. Nosaltres no som ningú per dir com ha d'anar aquest ball. Hem arribat fins aquí, intentarem acompanyar el màxim que puguem, i si hem de seguir, seguirem, i si hi ha més gent, molt millor per tothom", ha explicat Ferrer.

La rua ha arribat dissabte al vespre, amb una dotzena de comparses desfilant pels carrers de la ciutat. Entre les disfresses, se n'han vist dels increïbles o de Rigoberta Bandini. I diumenge ha estat el torn de les Gitanetes i les Giovanetes, que han omplert de somriures i aplaudiments la plaça d'Octavià amb el seu ball. A Valldoreix, s'ha fet un concurs de disfresses i una actuació de 'Reggae per a xics'. I a Les Planes, s'han disfressat del País de les Meravelles amb rua que ha aplegat més de 150 persones.

Amb tot plegat, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, s'han mostrat contentes que l'alegria hagi sortit al carrer. "Consolidem aquesta festa del Carnaval amb les Gitanes, les Gitanetes i el pregó. Ja sabeu que jo soc aquí de casualitat, perquè estic de vacances, però he tingut el detall de venir com a ciutadana: aquests dies no tinc el poder. Hem de continuar endavant per anar recuperant tot aquest temps perdut, i celebrant que la gent pugui sortir al carrer i passar-s'ho bé. Si la gent és feliç, tot va molt millor", ha assegurat l'alcaldessa. "Estem molt contents que la ciutat hagi tornat a fer una gran festa. Crec que tothom tenia moltes ganes de gaudir del Carnaval, que encara no ha acabat! Va començar dijous amb la presa de poder i acaba el dimecres amb el retorn del poder per part del Gall cap a l'alcaldessa. Per tant, encara ens queden ben bé tres dies de festa", ha afegit Madrona.

A banda del retorn del poder a l'alcaldessa, el Dimecres de Cendra es farà la processó d'enterrament i la sardinada enllaunada.




















Nacho Ferrer

Molta gent s'està apuntant a la comissió de l'any que ve. Ho hem d'agrair molt. I el futur és que això vagi sol. Nosaltres no som ningú per dir com ha d'anar aquest ball. Hem arribat fins aquí, intentarem acompanyar el màxim que puguem, i si hem de seguir, seguirem, i si hi ha més gent, molt millor per tothom.

Mireia Ingla

Consolidem aquesta festa del Carnaval amb les Gitanes, les Gitanetes i el pregó. Ja sabeu que jo soc aquí de casualitat, perquè estic de vacances, però he tingut el detall de venir com a ciutadana: aquests dies no tinc el poder. Hem de continuar endavant per anar recuperant tot aquest temps perdut, i celebrant que la gent pugui sortir al carrer i passar-s'ho bé. Si la gent és feliç, tot va molt millor.

Esther Madrona

Estem molt contents que la ciutat ha tornat a fer una gran festa. Crec que tothom tenia moltes ganes de gaudir del Carnaval, que encara no ha acabat! Va començar dijous amb la presa de poder i acaba el dimecres amb el retorn del poder per part del Gall cap a l'alcaldessa. Per tant, encara ens queden ben bé tres dies de festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.