El departament d'Educació canviarà el fals sostre del CEIP L'Olivera aquesta setmana


  • Comparteix:

El delegat territorial diu que les plaques 'no haurien d'haver caigut'

El delegat territorial diu que les plaques 'no haurien d'haver caigut'

El departament d'Educació de la Generalitat es compromet a substituir aquesta mateixa setmana el sistema de plaques del fals sostre del CEIP L'Olivera després del despreniment, avui, d'una placa que ha obligat a tancar el centre i a suspendre les classes fins dilluns. El director territorial d'Educació, Eduard Galceran, ha dit que desconeix els motius del despreniment, ja que el tipus de plaques del fals sostre s'utilitza en altres centres i 'mai ha provocat cap problema'.

El director territorial d'Educació al Vallès Occidental, Eduard Galceran, ha afirmat que desconeix perquè en les últimes dues setmanes s'han desprès tres plaques del fals sostre del CEIP L'Olivera, que es va inaugurar fa només quatre mesos. Galceran assegura que aquest sistema és habitual en molts centres educatius i 'mai ha provocat problemes'.

El delegat territorial d'Educació ha confirmat, a més, que el seu departament va enviar a l'Ajuntament, amb data de 24 de febrer, un informe on es garantia la seguretat dels alumnes del centre, després que els tècnics de la Generalitat i de l'empresa constructora realitzessin una revisió 'aula per aula' de les instal.lacions. Escoltem Eduard Galceran.

Eduard Galceran

En principì, no hauria d'haver caigut la placa. Desconec els motius del despreniment. En altres centres s'utilitza el mateix sistema i mai ha caigut cap placa.


Galceran ha afegit que, després de l'incident d'aquest dimarts, la reacció dels serveis tècnics de la Generalitat, l'Ajuntament i les empreses encarregades de la construcció del centre i de la instal.lació del sostre ha estat 'molt ràpida'. El delegat territorial d'Educació ha explicat que, després de revisar de nou les instal.lacions, s'ha decidit canviar totes les plaques del fals sostre que són iguals a les que han caigut i instal.lar un nou sistema, que ja s'utilitza en una part de l'escola i que no ha presentat cap problema.

Eduard Galceran

S'ha actuat molt ràpidament. Hi ha anat tècnics de l'empresa constructora, de la Generalitat i de l'Ajuntament i s'ha decidit canviar el sostre. Això estarà resolt a finals d'aquesta setmana.


Galceran considera, malgrat tot, que el problema del despreniments de plaques del fals sostre és 'puntual' i assegura que no ha rebut cap queixa ni inquietud per part dels pares i mares del CEIP L'Olivera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.