El Viaró descarta obrir la Secundària a noies

El centre perdrà la subvenció de la Generalitat perquè es manté com a escola només per a nois


Temes relacionats

La Farga acceptarà noies a l'ESO a partir del curs 2022-23 (16/feb/22)

El Viaró reorganitza el claustre docent per incorporar professores a totes les etapes ( 9/feb/18)


  • Comparteix:

Imatge de l'entrada a l'escola Viaró, a Sant Cugat / Foto: Google Street

Imatge de l'entrada a l'escola Viaró, a Sant Cugat / Foto: Google Street

El Viaró continuarà el curs vinent sent un centre educatiu només per a nois, a diferència del que va decidir La Farga fa unes dies. Segons publica el diari 'Ara', l'escola ha decidit mantenir la segregació a Secundària, fet pel qual no es podrà acollir a les subvencions de la Generalitat per concertar aquesta etapa, ja que la nova llei (LOMLOE) prohibeix destinar fons públics a centres que separen per gènere. Tot i així, i segons ha concretat el centre a Cugat Mèdia, el Viaró ha demanat la renovació del concert en considerar 'que l'accés a aquest finançament és un dret de les famílies'. De fet, en una circular a les famílies, l'escola defensa que des dels seus inicis ha optat per 'l'educació diferenciada' i per 'potenciar al màxim la personalització educativa'.

"Viaró no podria ser, ni oferir, el que és si renuncia a aquest tret fonamental del seu caràcter propi", diuen en el text, al qual ha tingut accés l'Ara. De fet, admeten que això comportarà segurament que la conselleria d'Educació no renovi el concert a Secundària, però asseguren que "el curs vinent" no s'incrementarà el cost per a les famílies. La quota mensual se situa sobre els 300 euros per alumne, sense tenir en compte la matrícula i els serveis de menjador o autobús.

D'aquesta manera, el Viaró es desmarca dels vuit centres que encara segreguen per sexes i que ja han comunicat que a partir del curs vinent la secundària serà mixta. És el cas de La Farga. En un comunicat enviat a les famílies, al qual va tenir accés Cugat Mèdia, el centre educatiu santcugatenc explicava que acceptarà també noies entre els seus alumnes en els quatre cursos d'ESO. La decisió es deu al fet que el concert educatiu que tenia amb la Generalitat a Secundària caducava aquest curs i el Govern va decidir no renovar-lo, basant-se en la nova llei educativa (LOMLOE) perquè la Farga segrega els alumnes per sexes -només accepta nois-. La mateixa decisió que La Farga l'han pres set escoles més, totes associades al grup Institució Familiar d'Educació, que gestiona deu escoles a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.