Torna la Caminada Popular Sant Cugat-Montserrat amb la seva 15a edició

Enguany, la caminada popular, que se celebra cada dos anys, té un canvi de recorregut


  • Comparteix:

Presentació de la 15a edició de la Caminada Popular Sant Cugat-Montserrat / Foto: Cugat Mèdia

Presentació de la 15a edició de la Caminada Popular Sant Cugat-Montserrat / Foto: Cugat Mèdia

El pròxim 27 de març se celebrarà la Caminada Popular Sant Cugat-Montserrat. Una caminada que es fa cada dos anys, intercalant-se amb la Ruta dels Tres Monestirs. L'edició d'enguany serà la 15a i té un canvi de recorregut en una part de la ruta, per afavorir la caminada per trams de muntanya. La ruta, de 45 quilòmetres de recorregut i més de 1.500 metres de desnivell acumulat, té previstos 5 punts d'avituallament i compta amb el segell de 'Petjada Verda', que qualifica aquesta caminada com a sostenible i respectuosa amb el medi ambient. La caminada sortirà a les sis del matí, des del Monestir de Sant Cugat, i l'arribada al Monestir de Montserrat està prevista entre les 12:30 i les 18 h, segons el ritme dels participants.

CONSULTA EL RECORREGUT DE LA CAMINADA AQUÍ

La presentació de la caminada popular, que s'ha fet a la seu del Club Muntanyenc Sant Cugat, ha comptat amb la participació del regidor d'Esports, Francesc Carol, qui ha felicitat l'entitat santcugatenca per aquesta nova edició i per haver impulsat l'obtenció del segell de 'Petjada Verda'. Aquesta és la primera sortida que es fa amb aquest segell sota les premisses de: no més plàstic, no més samarretes de curses, no més deixalles i que cada participant utilitzi els seus gots i cantimplores.

Pel que fa al canvi de ruta, es tracta del tram que connecta Ullastrell amb Montserrat. Aquest tram es farà a través de la Riera de Gaià i la zona de Ribes Blaves, tocant Viladecavalls. El vocal del Grup de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat, Francesc Mullerat, ha explicat que es tracta d'un canvi per fer un tram on "no es trepitja molt asfalt" i "tens desnivell".

També s'ha recomanat l'ús de l'aplicació WikiLocs. Tot i que, des de l'organització s'ha assegurat que el recorregut està perfectament senyalitzat, l'aplicació pot servir d'ajut per seguir la ruta en tot moment sense perdre's.

Les inscripcions estan obertes fins al 24 de març, a través de la pàgina web del Club Muntanyenc Sant Cugat. El dia de la caminada hi ha un servei de tornada amb autobús.

INSCRIU-TE A LA CURSA AQUÍ



Francesc Carol

Gràcies per continuar promocionant aquest tipus d'activitats diferents. Perquè al final és una caminada fins a Montserrat. Una ruta que, des de l'edat mitjana s'ha utilitzat moltíssim, el Camí dels Monjos fins a Montserrat, si no m'equivoco. Per tant, ens apropa a la natura i ens apropa a la part d'història important nostra, aquesta connexió Monestir - Montserrat.

Francesc Mullerat

Ara el que fem és un tram no salvatge absolut, però sí un tram que xafes poc asfalt, tens desnivell, però que és un tram que a nosaltres ens agrada molt i ens ha agradat molt proposar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.