En marxa un nou pla d'impuls per generar més participació veïnal i potenciar el sentiment de pertinença als barris

L'Ajuntament ha presentat un nou pla d'impuls per als consells de barris de Sant Cugat


  • Comparteix:

Presentació del Pla d'Impuls als Barris al casal de Mira-sol / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Presentació del Pla d'Impuls als Barris al casal de Mira-sol / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa el Pla d'Impuls als Barris, una iniciativa per facilitar la comunicació i la participació del veïnat d'arreu de la ciutat. El nou pla té quatre eixos d'accions principals: donar a conèixer els consells de barri; ajudar la ciutadania a identificar quin és el seu consell; facilitar la informació dels consells de barri al veïnat amb dos nous canals (butlletins digitals i canals de Telegram); i fomentar la participació i el treball comunitari de cada districte. A més dels nous canals de comunicació, també es posarà en marxa un nou servei d'acció comunitària i es dotarà d'una nova imatge cada consell per crear 'un sentiment de pertinença'.

Un dels punts forts d'aquest pla és el nou servei d'acció comunitària, que pretén promoure la cohesió i fer un seguiment de totes les accions, projectes i programes que es fan a cada barri, mantenint un contacte directe entre l'ajuntament i els agents dels barris. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha explicat que es tracta d'un servei que ha de servir per "acompanyar" el veïnat i la comunitat activa de cada zona.

Nous canals de comunicació

Una altra novetat és la creació dels nous canals de comunicació. Pel que fa als butlletins digitals, el veïnat de cada barri es podrà subscriure a través de diferents vies: portal de transparència decidim.santcugat.cat, des de la web municipal santcugat.cat o mitjançant el formulari directe. L'altra eina per a la comunicació són els canals de l'aplicació mòbil de missatgeria Telegram, on cada barri tindrà el seu canal propi.

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ DIGITAL DEL TEU CONSELL DE BARRI AQUÍ

Nova imatge

Per últim, cada consell de barri tindrà una nova imatge, totes creades a partir dels elements més representatius de cada barri, i es faran servir a diferents parets públiques amb l'objectiu, segons l'equip de govern, de "crear un sentiment de pertinença".




Marco Simarro

Jo vaig dient Consells de Barri, però ho barrejo amb veïnat, perquè al final, creiem que les dues coses han d'anar retroalimentant-se. El veïnat ha de saber que té un Consell de Barri al qual poder anar a fer demandes a l'Ajuntament, però també a treballar conjuntament amb els seus veïns i alhora el Consell de Barri ha de saber que ha de continuar interpel·lant a més veïns i veïnes.

Marco Simarro

Crec que és important remarcar que és un servei que ha d'estar molt des de la mirada de l'acompanyament al veïnat i a la comunitat activa de cada barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.