Sant Cugat posa el focus del 8M en les cures a les persones

El programa d'enguany del Dia Internacional de les Dones inclou més de 40 activitats


  • Comparteix:

Núria Gibert i Esther Madrona en l'acte pel 8 de març / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Núria Gibert i Esther Madrona en l'acte pel 8 de març / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat posa en marxa les activitats per la celebració del Dia Internacional de les Dones. Els actes d'aquest any van sota el lema 'Les cures no tenen gènere, la desigualtat sí', entenent aquestes com la capacitat i l'activitat social que proporcionen allò necessari per al benestar personal i el desenvolupament de la vida amb qualitat. Aquesta temàtica pretén criticar una realitat que sempre ha estat vigent, en la qual les cures són una activitat generalment feminitzada, sovint racialitzada i en molts casos caracteritzada per condicions precàries. Davant d'aquesta problemàtica, les reivindicacions d'enguany busquen reconèixer i dignificar aquests treballs i reduir les desigualtats.

Per a aquest 8M s'ha programat més de 40 activitats per a totes les edats, que arrenquen aquest dissabte amb una jornada feminista al parc de Can Vernet i amb l'EstrogenFest, organitzat per Òmnium, a la plaça de Barcelona. Altres activitats destacades són el mateix 8 de març: l'acte institucional, al Celler Modernista, i l'acte principal de sensibilització i obert a la ciutadania, diumenge 13 de març, a la plaça d'Octavià. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, afirma que és important combinar activitats reivindicatives i festives, ja que el feminisme també es basa en aquest equilibri i "es poden fer les dues coses".

Per la seva banda, el Museu del Monestir col·labora en la celebració del Dia Internacional de les Dones amb l'exposició 'Dones: ficcions i realitats', que fa un recorregut per la representació de la dona als mitjans audiovisuals al llarg dels anys. La mostra, comissariada per Marta Selva i Anna Solà, aprofundeix en la imposició de models sexistes que van acord amb una societat patriarcal. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, anima tothom a assistir-hi i a "reflexionar sobre ells mateixos i sobre el seu entorn més proper". L'exposició es podrà visitar fins al 18 de setembre.

La programació també inclou dansa, teatre, cinema, exposicions, xerrades, teatre i trobades esportives. Per més informació, la programació es pot consultar sencera al web de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Consulta aquí les activitats del Dia Internacional de la Dona




Núria Gibert

Estem contentes de ser-hi, però volem anar més enllà. Es poden fer les dues coses perquè és un equilibri molt vital, tots estem preocupats per algunes coses, però contents per d'altres. Per tant, el feminisme entoma això i la ciutat ho reflecteix. Hi ha entitats que fan activitats més festives i d'altres més reflexives, hi ha d'altres que la mateixa activitat dona peu a les dues. Crec que és una proposta molt interessant.

Esther Madrona

El que vol explicar aquesta exposició és la imatge que s'ha anat creant i recreant sobretot de les dones al cinema, a la publicitat, a les sèries... Quina és aquesta dona que veiem? És una dona real? És una dona fictícia?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.