Consells per afrontar el pas dels infants de 6è de primària a 1r d'ESO

La pedagoga i formadora de l'entitat santcugatenca EdBuilding explica a Cugat Mèdia com encarar aquesta nova etapa


Temes relacionats

Tot el que has de saber sobre les preinscripcions escolars del curs 2022-2023 ( 7/mar/22)

Recupera el vídeo de la sessió informativa per a les preinscripcions escolars 2022-23 ( 4/mar/22)

Tota la informació sobre les preinscripcions escolars 2022-2023, en una pàgina especial de Cugat Mèdia (18/feb/22)


  • Comparteix:

Imatge d'alumnes amb motxilles / Foto: ACN

Imatge d'alumnes amb motxilles / Foto: ACN

El període de preinscripció escolar per al curs 2022-2023 és un moment rellevant per a molts alumnes que faran el pas de primària a l'ESO. La pedagoga i formadora de l'entitat santcugatenca EdBuilding Mireia Arnau explica a Cugat Mèdia que el més important és poder parlar amb els infants i que aquests siguin protagonistes del canvi. Poder mantenir converses tranquil·les, visitar els nous centres educatius i encoratjar amb positivisme són les principals eines que tenen pares i infants.

Arnau comenta que els infants viuen aquest procés amb una "dualitat". Per una banda, se senten feliços i grans per deixar l'escola primària, però també, ho viuen amb molta incertesa perquè no saben com serà l'institut i què passarà amb els seus amics. Pel que fa a les famílies, també ho viuen amb incertesa, tot i que no són les mateixes que les dels infants. Segons Arnau, els pares i mares es preocupen per com s'adaptaran els seus fills, com els acolliran i si han triat el centre educatiu correcte. L'aspecte de les amistats dels infants "no ho tenen tan present".

Un altre aspecte important és la tria del centre educatiu. Cada escola té dos instituts adscrits, però a vegades, els infants van a un altre institut. Arnau comenta que en aquesta negociació ha de mantenir-se un equilibri entre què volen els infants i què volen els adults i que, en moltes ocasions, arribar a un nou centre "és una nova oportunitat", ja que els alumnes poden donar-se a conèixer per primer cop a nous companys, "reinventar-se" i fer noves amistats.

QUINES PAUTES SÓN POSITIVES PER AJUDAR ELS INFANTS EN AQUEST CANVI D'ETAPA?
  • Cal poder mantenir converses tranquil·les amb els infants que ajudin a resoldre dubtes i a pensar en positiu
  • És favorable que els alumnes visitin els centres educatius on aniran, per conèixer els tutors, el professorat i el centre en genera
  • Els adults han de saber gestionar la incertesa dels infants, donar seguretat i acompanyar-los





  • Mireia Arnau

    Primer és molt important que els alumnes es puguin acomiadar de 6è i fer un tancament d'aquesta etapa. És bastant important que ells sentin que acaben i que marxen.

    Mireia Arnau

    I a vegades anar sol i anar nou també et va bé perquè et pots reinventar. Ningú et coneix, ningú sap de tu i la teva història ha quedat amb els anys anteriors. Anar nou i una mica a l'aventura és una oportunitat molt bonica.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.