El departament d'Educació demanarà responsabilitats a l'empresa constructora del CEIP L'Olivera


  • Comparteix:

De moment, es desmuntaran totes les plaques per tornar-les a instal·lar amb garanties de seguretat

De moment, es desmuntaran totes les plaques per tornar-les a instal·lar amb garanties de seguretat

El departament d'Educació de la Generalitat demanarà responsabilitats a l'empresa TEYCO, constructora del CEIP L'Olivera, pel despreniment de 3 plaques del fals sostre en les darreres setmanes. Des d'Educació s'ha confirmat que l'escola podrà reiniciar les classes dilluns amb totes les garanties de seguretat. La voluntat és retirar tot el fals sostre i tornar-lo a col·locar amb noves mesures de subjecció de les plaques, i sempre sota la supervisió d'un tècnic del departament que certificarà la qualitat dels treballs.

La consellera d'Educació Marta Cid, ha manifestat la voluntat del seu departament de demanar responsabilitats a l'empresa encarregada de la construcció de l'escola L'Olivera, l'empresa TEYCO, S.L, després que en els darrers dies s'hagin desprès diverses plaques del fals sostre del centre. I és que segons sembla, la causa del despreniment podria haver estat un error humà en la col·locació de les plaques.

Després de tornar a visitar l'escola, aquest dimecres, s'ha decidit desmuntar totes les plaques del fals sostre i tornar-les a col·locar amb les màximes garanties de seguretat. També s'ha previst incloure a l'estructura de suport unes platines suplementàries d'uns 5 centímetres d'amplada que incrementaran la superfície de recolzament de les plaques.

El director territorial d'Educació al Vallès Occidental, Eduard Galceran, ha assegurat que els treballs de substitució de les plaques comptaran amb la supervisió, 'les 24 hores', d'un tècnic del departament que al final de les obres certificarà la seguretat de les instal·lacions.

Eduard Galceran

No ens volem precipitar. La solució final tindrà totes les garanties de seguretat. Un tècnic d'Educació seguirà les obres durant les 24 hores i farà un certificat de seguretat.


Galceran ha afegit també que els alumnes podran tornar dilluns a les classes amb tota seguretat i amb totes les garanties.

Eduard Galceran

De moment es desmuntaran totes les plaques perquè no hi hagi cap perill. Entre avui i demà s'estudiarà quina és la millor opció. L'entrada dels alumnes dilluns no es veurà afectada, perquè estaran en aules o bé sense plaques o amb les plaques reinstal·lades.


Aquest divendres es farà una nova visita d'obres que haurà de servir per confirmar que el centre podrà tornar a obrir les portes amb normalitat. Galceran ha afegit que el fet que l'escola no estigui ocupada encara al 100% facilitarà la possibilitat de fer rotacions i de simultanejar l'entrada dels alumnes amb el desenvolupament de les obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.