El concurs de programació HP CodeWars aplega enguany més de 350 estudiants

Un equip del Viaró s'ha endut el premi millor equip amb participants menors de 16 anys


  • Comparteix:

HP Sant Cugat ha retransmès el concurs / Foto: HP

HP Sant Cugat ha retransmès el concurs / Foto: HP

El Centre Internacional d'HP a Sant Cugat ha retransmès aquest cap de setmana el concurs de programació HP CodeWars. Aquesta edició, la segona consecutiva celebrada en format virtual i a nivell nacional, simultàniament des dels centres d'HP a Madrid, Sant Cugat i Lleó, ha comptat amb la participació de més de 350 estudiants d'entre 14 i 18 anys procedents de més de 65 escoles de tot Espanya. El centre guanyador d'enguany ha estat l'institut Jaume Vicens Vives de Girona. En clau local, un equip del Viaró Global School, s'ha endut el premi millor equip amb participants menors de 16 anys. Un dels eixos principals d'HP en aquesta iniciativa és potenciar les carreres tecnològiques entre les noies.

A través d'una plataforma virtual, l'objectiu de la competició és continuar fomentant les disciplines STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre els joves, a més d'animar-los, especialment a les noies, a interessar-se i endinsar-se en el món de la ciència i la tecnologia, amb especial atenció en aquelles disciplines relacionades amb la informàtica i les telecomunicacions. Durant tres hores, els alumnes, ja sigui des de les seves llars o des dels centres escolars, i acompanyats per més de 80 docents, han competit per demostrar els seus coneixements en llenguatges de programació com Java, Python 2, 3, C o C++, resolent al voltant de 30 problemes matemàtics.

Tots els equips guanyadors d'aquesta edició han estat obsequiats amb ordinadors portàtils HP d'última generació, i s'han sortejat impressores i marxandatge OMEN entre tots els participants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.