Filgut Kombucha, la beguda probiòtica elaborada a Sant Cugat

La beguda és una alternativa sana als refrescs, cerveses i altres begudes alcohòliques


  • Comparteix:

Les diferents begudes gastronòmiques de Filgut Kombucha / Foto: Filgut Kombucha

Les diferents begudes gastronòmiques de Filgut Kombucha / Foto: Filgut Kombucha

Filgut Kombucha és la beguda probiòtica de moda elaborada a Sant Cugat i que revoluciona als amants de la cervesa. És un refresc natural elaborat a partir de la fermentació del te verd Sencha ecològic i una barreja original de sucre. Els socis fundadors de l'empresa, el santcugatenc Quim Muns i Oriol Aguilar, es van establir a Sant Cugat el 2019 i avui dia ja són presents a més de 35 botigues de Catalunya. Filgut Kombucha és una beguda que s'obté del procés de fermentació del te verd Sencha ecològic i sucre. Aquest últim serveix per realitzar de manera eficient el procés de fermentació i es consumeix gairebé per complet al llarg del procés.

El director de l'empresa, Quim Muns, defensa a Cugat Mèdia que els beneficis de la beguda són molts, entre altres, els "probiòtics ajuden a regenerar la flora intestinal i a enfortir el sistema immunitari". Muns afegeix que "a diferència d'altres begudes fermentades com el vi o la cervesa, la kombutxa no té alcohol". Encara que fa tot el procés com si es tractés de vi o cervesa, la kombutxa té una sèrie de bacteris que dilueixen l'alcohol. Finalment, queda un "producte fermentat, sense alcohol, probiòtic i antioxidant", afirma Quim Muns.

Els socis fundadors de Filgut Kombucha, Quim Muns i Oriol Aguilar, van descobrir la kombutxa durant una gira musical que van fer per Califòrnia l'estiu del 2018. Quims Muns explica que en tornar a Barcelona van emprendre "el repte de la pròpia kombutxa mediterrània".

Quim Muns i Oriol Aguilar, socis fundadors de Filgut Kombucha

Quim Muns i Oriol Aguilar, socis fundadors de Filgut Kombucha / Foto: Filgut Kombucha

Avui dia, a Filgut Kombucha ofereixen cinc propostes gastronòmiques: la Gingermint, l'estrella de la marca, elaborada amb gingebre i menta; la Mediterrània, de camamilla i romaní; l'Smoked, amb te negre fumat; la Tropical, a base de Rooibos i finalment la Chai, l'última proposta que està tenint un gran èxit i que està elaborada amb una base de cardamom, pebre vermella i altres espècies.

Quatre de les cinc begudes probiòtiques de Filgut Kombucha

Quatre de les cinc begudes probiòtiques de Filgut Kombucha / Foto: Filgut Kombucha

El procés d'elaboració de la beguda és artesanal i es necessita al voltant d'un mes en total. "Es conserva la kombutxa durant 21 dies i després se saboritza amb productes naturals i en fred", detalla Muns. D'aquesta manera, "l'aroma no es perd", afegeix el director de Filgut Kombucha. Un cop saboritzat, realitzen la segona fermentació a gas suau perquè el refresc tingui "molt recorregut, sigui resistent i viu", afirma Quim Muns.

El refresc Filgut Kombucha "té un alt valor nutritiu i aporta molts beneficis", assegura Quim Muns. I afegeix que és una beguda "probiòtica i antioxidant, rica en aminoàcids i en vitamines B1, B2, B6, B12 i C, ajuda a desintoxicar el fetge i la sang, millora el sistema immunitari i aporta energia".

La beguda Filgut Kombucha es troba a diferents botigues de Sant Cugat com L'Altra Cuina, La Fuente, General de Begudes i Tot Agro, entre d'altres.


Quim Muns

La kombutxa és una beguda fermentada que, a diferència de les altres begudes fermentades, no té alcohol. Encara que fa el mateix procés, té una sèrie de bactèries que dilueixen i metabolitzen l'alcohol i el transformen amb altres tipus de vitamines i probiòtics. Al final queda un producte fermentat, sense alcohol, probiòtic i antioxidant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.