Gairebé dues dècades esperant la piscina de Mira-sol

Els retards i els obstacles han marcat aquest projecte, que ja té data d'inici d'obres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels terrenys / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu dels terrenys / Foto: Cugat Mèdia

Mira-sol fa dècades que demana tenir una piscina municipal. Una reivindicació que s'ha anat allargant en el temps i que els diversos governs han intentat posar fil a l'agulla a un projecte que s'ha reformulat diverses vegades i que ha patit constants retards. El complex aquàtic de Mira-sol torna, però, a agafar ritme, amb la previsió de poder adjudicar les obres abans de finals de juny i començar els treballs el 2023. Aquesta és la cronologia d'una reivindicació històrica de Mira-sol.

2007

L'Ajuntament obre el concurs per construir i gestionar la piscina de Mira-sol. El ple hi dona llum verda amb els vots a favor de l'equip de govern -CiU i ERC- i el PP, i el vot en contra del PSC i ICV-EA perquè no estan d'acord amb el model proposat. Tot i així, la previsió és que l'equipament estigui enllestit la primavera del 2009. Es projecta com un complex a tocar de l'escola Catalunya amb piscina coberta, una zona d'aigües, sales d'activitats i un espai de 'fitness'.

2008

S'adjudiquen les obres a l'abril a les empreses Lleure Esportiu Illa i Construccions PAI. Els treballs han de començar aquell mateix estiu i el districte ho celebra amb una festa per donar a conèixer el projecte.

2009

L'any s'inicia sense que encara hagin començat les obres i la nova previsió és començar els treballs al setembre i tenir el complex esportiu enllestit el 2010.

2010

La construcció queda aturada pels problemes econòmics d'una de les empreses constructores. És un nou retard en el projecte. Tot i els intents per afegir-hi pròrrogues, finalment les empreses abandonen la construcció, que queda en suspens.

2011

El projecte es manté com una prioritat per al govern municipal, però no avança durant anys.

2015

El complex de Mira-sol segueix aturat. Només és objecte d'informacions que el vinculen a un presumpte cobrament il·legal de comissions per part de CDC, tot i que mai ha estat objecte d'una investigació judicial. Tot i així, des de l'oposició es demana explicacions i l'equip de govern defensa la correcció de tot l'expedient. També la llavors alcaldessa, Mercè Conesa, dona detalls de l'expedient, que porta a l'Oficina Antifrau de Catalunya.

2016

El projecte es torna a posar sobre la taula i es redefineix juntament amb els veïns.

2018

El complex esportiu ja té projecte arquitectònic i la intenció és licitar les obres per començar la construcció a finals del 2019.

2019

L'adjudicació de les obres, però, no arriba i amb el canvi de govern el projecte queda a l'espera de calendari. La intenció del nou equip de govern és mantenir el projecte executiu que va adjudicar el govern anterior, amb alguns ajustos tècnics, per començar a construir el 2020.

2020

El futur equipament, com molts altres projectes, topa amb la pandèmia. Tot i així, la construcció està prevista al pressupost del 2020 i s'avança en els tràmits administratius per tenir-lo enllestit l'estiu del 2023.

2021

El ple municipal aprova els darrers tràmits municipals abans de començar les obres. Es tracta del conveni amb la conselleria d'Educació de la Generalitat sobre els límits de les parcel·les entre el futur equipament i l'Institut Escola Catalunya i la ratificació de la modificació del pla especial d'assignació d'usos. Es manté la previsió de tenir-lo operatiu l'estiu del 2023. En paral·lel, queda tancat el procés judicial que obliga l'Ajuntament a pagar prop de 368.000 euros a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que el 2008 havia de construir i explotar el complex de Mira-sol, tot i que finalment es va rescindir el contracte per incompliments en els terminis.

2022

El ple aprova la delegació de la tramitació a l'alcaldia per agilitzar tot el procés, que durant gairebé dues dècades ha patit entrebancs i retards. Aquest traspàs permetrà licitar les obres abans de l'estiu i començar la construcció durant el 2023. Es preveuen 20 mesos de treballs per a un projecte que es desenvoluparà en dues fases i que té un pressupost de més de 7 milions d'euros per dotar barri d'un equipament esportiu amb piscina i una sala de fitness, entre altres serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.