L'Ajuntament licitarà el projecte de l'escola la Mirada amb un increment d'1,29 milions d'euros

El pressupost de l'obra serà ara de 9,7 milions d'euros per la pujada dels preus de la fusta, el metall i els materials de la construcció


Temes relacionats

L'Ajuntament confia poder licitar el mateix projecte de La Mirada (21/feb/22)

L'Ajuntament té previst tornar a licitar la construcció de La Mirada al març (18/feb/22)

La licitació per construir La Mirada queda deserta (27/gen/22)


  • Comparteix:

Una de les imatges de com serà la nova La Mirada / Foto: Ajuntament

Una de les imatges de com serà la nova La Mirada / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament aprovarà en el ple municipal de març la licitació de les obres de construcció de l'escola La Mirada. La primera licitació va quedar deserta a causa d'un desajust entre el pressupost de les obres i els preus de mercat d'alguns materials (sobretot la fusta, però també el metall i altres materials de construcció) que han patit un gran increment en els darrers mesos. Ara, la segona licitació, s'ha hagut d'incrementar 1,29 milions d'euros, fins arribar a un pressupost de 9,7 milions d'euros, el que suposa un increment del 15,32%, segons l'Ajuntament.

El consistori explica que s'ha pogut modificar el projecte sense necessitat d'aprovar un projecte executiu nou, precisament perquè l'increment no ha superat el 20%. L'Ajuntament afegeix que aquesta modificació pressupostària facilitarà que les empreses presentin ofertes econòmiques i tècniques per a la construcció de l'escola durant l'abril, i un cop valorades adjudicar les obres al maig.

La Mirada: una cursa d'obstacles
La primera licitació per a la construcció del nou edifici de l'escola de La Mirada va quedar deserta el passat gener ja que cap empresa s'havia presentat al concurs. El motiu va ser que el pressupost assignat per a la construcció, d'uns 8,4 milions d'euros, havia quedat desfasat amb relació als preus actuals i l'augment del cost de les matèries primeres, un fet que és el que ara el consistori ha avaluat i ha fet que s'incrementi un 15,32%.

Contra l'anterior licitació de desembre de 2021, que va quedar deserta, Adenc va presentar les mesures cautelars per aturar l'inici de la licitació de les obres.

CONSULTA LA CRONOLOGIA DE LA HISTÒRIA DE L'ESCOLA LA MIRADA




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.